ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/03/2015 04:19 EET | Updated 06/03/2015 04:19 EET

Το Εθνικό Μέτωπο θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στη Γαλλία κι εμείς κοιμόμαστε λέει ο Μανουέλ Βαλς

ASSOCIATED PRESS
French prime minister Manuel Vals attends a session of the French National Assembly in Paris, Tuesday, Feb. 17, 2015. France’s Parliament votes on a hotly debated and potentially landmark bill that loosens up some labor rules to boost hiring and notably allows stores to open Sundays and evenings for tourists. Leftists and labor unions say the bill is too pro-business, but the Socialist government says it's time to face modern economic realities. (AP Photo/Jacques Brinon)

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς προειδοποιεί για τη «γενικευμένη νάρκωση» μπροστά στον «τεράστιο» κίνδυνο του Εθνικού Μετώπου. Σε δύο εβδομάδες η Γαλλία έχει περιφερειακές εκλογές.

Μανουέλ Βαλς: «Ο κίνδυνος βρίσκεται ενώπιόν μας, είναι τεράστιος. Όλος ο κόσμος το γνωρίζει, όλος ο κόσμος έχει επίγνωση του γεγονότος και εντούτοις, μοιάζει να υπάρξει ένας παράξενος εθισμός, σχεδόν ένα είδος γενικευμένης νάρκωσης», επισήμανε ο Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια μια συνάντησης στο Μπουασέλ, κοντά στη Λιμόζ (κεντρική Γαλλία), ενόψει των νομαρχιακών εκλογών που θα διεξαχθούν την 22η και 29η Μαρτίου.

«Το Εθνικό Μέτωπο οδεύει στο να αναδειχθεί στο πρώτο κόμμα στη Γαλλία», δήλωσε ο Βαλς την ώρα που στις δημοσκοπήσεις ενόψει των τοπικών εκλογών κατατάσσεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Το Εθνικό Μέτωπο θα επικρατήσει «αυτήν την φορά όχι στις ευρωεκλογές, όπως την περασμένη άνοιξη, αλλά στις περιφερειακές εκλογές. Και οι περιφέρειες είναι ένα σύμβολο της Γαλλίας» συνέχισε ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφερόμενος στη νίκη του ακροδεξιού κόμματος στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 (με ποσοστό 25% και την αποχή να φθάνει το 50%).

«Όλοι εκείνοι που αγαπάνε αυτήν την χώρα, εκείνοι που αγαπάνε τη σημαία μας, που αγαπάνε το ιδιοφυΐα, την ομορφιά της Γαλλίας, εκείνοι που νιώθουν τόσο δυνατά συναισθήματα όταν ακούνε τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, εκείνοι ακριβώς μπορούν να αποδεχθούν ότι μια μέρα, η Γαλλία θα απαχθεί από την ακροδεξιά;» τόνισε ο Βαλς.

«Διερωτώμαι: πού βρίσκονται οι διανοούμενοι, πού είναι οι μεγάλες συνειδήσεις αυτής της χώρας, οι άνδρες, οι γυναίκες του πολιτισμού, που πρέπει να παρέμβουν; Πού είναι η αριστερά; Για να πει όχι. Για να αρνηθεί», πρόσθεσε.

«Όπως εσείς, αρνούμαι ότι η Γαλλία οδεύει να θρυμματιστεί πάνω στον τοίχο της άκρας δεξιάς» είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.