ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/03/2015 06:01 EET | Updated 06/03/2015 06:01 EET

«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν έφυγε ποτέ από τα Γιάννενα» – Αιχμές για την απομάκρυνση του αρμόδιου αξιωματικού

eurokinissi

Την εκτίμησή τους ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν έφυγε ποτέ από τα Ιωάννινα εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση της εξαφάνισης του 22χρονου φοιτητή.

Η κινητοποίηση είναι πρωτοφανής και εστιάζεται πλέον στο νομό, όπου από αύριο μεταβαίνει κλιμάκιο ερευνητών από την Αθήνα με επικεφαλής τον ντετέκτιβ κ. Γιώργο Τσούκαλη.

Στόχος είναι να βρεθεί επιτέλους το παιδί και να δοθεί ένα τέλος στο δράμα που ζει όλο αυτόν τον καιρό η οικογένεια. Για το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί συλλογική δράση εθελοντών για τον εντοπισμό του Βαγγέλη. Συγκινητικό είναι ότι δήλωσαν συμμετοχή τουλάχιστον 250 άτομα για να «χτενίσουν» την πόλη. Χθες το απόγευμα, ωστόσο, η δράση αναβλήθηκε προς το παρόν διότι, σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, «βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο της έρευνας, και υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, αφετέρου βρίσκετε σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση».

Σήμερα, Παρασκευή, ολοκληρώνεται η Ε.Δ.Ε. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Γαλακτοκομική Σχολή για την εξακρίβωση τυχόν ευθυνών για φαινόμενα εκφοβισμού ή και βασανιστηρίων. Τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου έχουν πάρει τουλάχιστον 25 καταθέσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλλέξει καθοριστικά στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών.

Το ίδιο σημαντική θεωρείται η κατάθεση πρωτοετή φοιτητή στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, ο οποίος γνώριζε καλά τον Βαγγέλη και τις πιέσεις που δεχόταν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος νεαρός δεν είχε μιλήσει στις Αρχές και αποφάσισε να το κάνει πριν από λίγο καιρό φωτίζοντας ακόμα περισσότερο το γιατί ο φοιτητής μπορεί να θέλησε να φύγει από τη Σχολή.

Αυτό που προκάλεσε χθες τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας είναι η αποστράτευση στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. του μέχρι πρότινος Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων, Ανδρέα Παπιγκιώτη, ο οποίος είχε αναλάβει την έρευνα για τον αγνοούμενο φοιτητή. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος αξιωματικός εργαζόταν σκληρά μαζί με τους συνεργάτες του 20 ώρες καθημερινά για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή. Πληροφορίες από τον περιβάλλον του κάνουν λόγο για απόφαση με βάση κομματικά κριτήρια που δεν θα έπρεπε να παίζουν ρόλο στις κρίσεις.