ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες Χαρδούβελη: Δεν εκτίθεται μόνο ο πρώην ΥΠΟΙΚ αλλά και αυτοί που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας

ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες Χαρδούβελη: Δεν εκτίθεται μόνο ο πρώην ΥΠΟΙΚ αλλά και αυτοί που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας
Nikos Libertas / SOOC

Με μια σκληρή ανακοίνωση σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, σύμφωνα με το οποίο μπαίνει στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Η εφημερίδα επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο του Παναγιώτη Νικολούδη με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2015, όταν δηλαδή ήταν ακόμα Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «το έγγραφο του Υπουργού κ. Νικολούδη για το πόθεν έσχες του κ. Χαρδούβελη δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό». Και διερωτάται: «Πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών όταν ο ίδιος ο ΥΠ.ΟΙΚ της παρανομούσε εις βάρος τους;».

«Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοφιλή