ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/03/2015 15:19 EET | Updated 07/03/2015 17:01 EET

Τσίπρας σε Ντράγκι: Να σέβεστε την Ελλάδα είτε είναι ο Βαρουφάκης υπουργός είτε ο Χαρδούβελης

Greek Prime Minister Alexis Tsipras (L) speak with French President Francois Hollande before a round table meeting as part of the European Council Summit at the European Union (EU) Headquarters in Brussels on February 12, 2015. AFP PHOTO/ ALAIN JOCARD        (Photo credit should read ALAIN JOCARD/AFP/Getty Images)
ALAIN JOCARD via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras (L) speak with French President Francois Hollande before a round table meeting as part of the European Council Summit at the European Union (EU) Headquarters in Brussels on February 12, 2015. AFP PHOTO/ ALAIN JOCARD (Photo credit should read ALAIN JOCARD/AFP/Getty Images)

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Μάριο Ντράγκι και τον Φρανσουά Ολάντ είχε το Σάββατο (07/05), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ και τον Γάλλο Πρόεδρο έγινε με αφορμή το επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας και η ελληνική πλευρά ζητά, να εφαρμοστεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ, κατά την συνομιλία τους συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, είπε στον κ. Ντράγκι ότι σέβεται την αυτονομία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά του ζήτησε να τηρεί την ίδια στάση απέναντι στην Ελλάδα, είτε αν υπουργός Οικονομικών είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης είτε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός του συνέστησε επίσης να σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ, η οποία δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις.

Sponsored Post