Oι εκμυστηρεύσεις της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο και οι κρυφές επισκέψεις του Ακη Τσοχατζόπουλου

Oι εκμυστηρεύσεις της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο και οι κρυφές επισκέψεις του Ακη Τσοχατζόπουλου
eurokinissi

Σε τετρασέλιδο ρεπορτάζ με λεζάντα «Τα απομεινάρια μιας κοσμικής» στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζεται η τωρινή ζωή της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο.

Η ζωή στο κελί

Η Βίκυ Σταμάτη φιλοξενείται στο Διατομεακό Τμήμα Βραχεας Νοσηλείας του Δρομοκαΐτειου Ιδρύματος. Κανονικά εδώ φιλοξενούνται ασθενείς που βρίσκονται σε οξεία φάση συμπτωμάτων. Οι περισσότεροι ασθενείς φιλοξενούνται για περίπου ένα μήνα αλλά η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε εδώ από τον Κορυδαλλό πριν από περίπου ένα χρόνο και δυο μήνες και παραμένει εκεί. Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Φουντουλάκης είχε μάλιστα πει στο εφετείο ότι η Βίκυ Σταμάτη «κάνει διαρκώς σχέδια για το πώς θα πεθάνει». Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα κελί γεμάτο με φράσεις γραμμένες παντού, καθώς και ζωγραφιές. Φράσεις όπως «Τα παιδιά θέλουν γονείς όχι ψυχίατρο», «Η συγκίνηση είναι το πολυτιμότερο πετράδι στο στέμμα της ανωτερότητας» είναι γραμμένες με καλλιγραφικά γράμματα στους τοίχους , ενώ η ίδια έχει βγει φωτογραφία καθιστή στο κελί της αγκαλιά με ένα λούτρινο σκυλάκι που ανήκει στο γιό της.

Ο Άκης και οι κρυφές τους επισκέψεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, παίρνει επίσημες άδειες από τη Διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού για να επισκεφτεί τη σύζυγό του. Μεταφέρεται με υπηρεσιακό αυτοκίνητο ενώ οι σύνοδοί αστυνομικοί φορούν αλεξίσφαιρο, ενώ εχουν μαζί τους χειροπέδες και περίστροφο, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει κάνουν βόλτες έξω πιασμένοι χέρι-χέρι. Η ίδια φέρεται να λέει «Δε νομίζω ότι ο άνθρωπος μου έχει αμαρτίες. Είναι ένας άνθρωπος βιολογικά και κυτταρικά ευγενής. Για μένα και το παιδί μου ι ανδρας μου είναι το Α και το Ω. Άλλοι έχουν αμαρτίες. Άλλοι θα πρέπει να έχουν πρόβλημα με τον ύπνο τους, όχι ο άντρας μου»

«Η Κούλα με καταγωγή με το Ζέλι»

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν παραλείπει να αντιπαραβάλλει την προηγούμενη ζωή της κας Σταμάτη με τη σημερινή χαρακτηρίζοντας την «Μαρια- Αντουανέτα» ενώ τώρα «είναι πια η Κούλα, με καταγωγή από το Ζέλι» όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η οποία αναφέρεται στο Δρομοκαΐτειο ως «Η φωλιά του κούκου». Για άλλη μια φορά παρατίθενται τα ιλιγγιώδη της έξοδα: 72.000 ευρώ για παπούτσια, 180.000 για ρούχα μεγάλων οίκων μέσα σε 3 χρόνια, 1000 ευρώ για ένα κούρεμα.

Δημοφιλή