Ένας λογαριασμός Instagram «φωνάζει» Ναι, οι γυναίκες έχουν ατέλειες και είναι όμορφες

Ένας λογαριασμός Instagram «φωνάζει» Ναι, οι γυναίκες έχουν ατέλειες και είναι όμορφες
Instagram

Τι λογιαριασμούς ακολουθούμε οι περισσότερες από εμάς στο Instagram; Fashion bloggers, διάσημες ηθοποιούς και τραγουδίστριες, μοντέλα, περιοδικά μόδας. Όλοι γεμάτοι εικόνες τελειότητας: άψογα κορμιά, άψογα πρόσωπα, οι τέλειες ζωές. Και όλα αυτά, αν και δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι ευχαριστούν το μάτι και ικανοποιούν την ανάγκη μας για «κάτι όμορφο», παράλληλα μας κάνουν συχνά να κοιτάμε στον καθρέφτη και γύρω μας νιώθοντας πολύ λίγες.

Και αν ξάφνου ανάμεσα στο τέλειο κορμί της Karlie Kloss και τις εξωπραγματικές - αφού είναι ψεύτικες- βλεφαρίδες της Chiara Ferragni, βλέπαμε στο Instagram σώματα γεμάτα με ... ραγάδες; Θα αποστρέφαμε το βλέμμα με αηδία ή θα μένανε να κοιτάμε υπνωτισμένες τη φωτογραφία, λες και μόλις αντικρίσαμε κάποιο είδος υπό εξαφάνιση;

Δύο μαμάδες στην Αμερική, οι οποίες δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, θέλησαν να κάνουν αυτή τη δοκιμή, δημιουργώντας έναν λογαριασμό Instagram που είναι αφιερωμένος στις ραγάδες και στα σημάδια που υπάρχουν στα γυναικεία σώματα. Έμπνευση για αυτό αποτέλεσε μία συζήτηση που είχαν οι ίδιες για το πώς έχουν αλλάξει τα σώματά τους μετά την γέννα.

Άνοιξαν λοιπόν το λογαριασμό @LoveYourLines , ζήτησαν από τις γυναίκες να στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες και έμειναν άφωνες με το πόσες έλαβαν μέσα σε μόλις μία νύχτα.

Εκτιμάται ότι ένα 80% των ανθρώπων έχουν ραγάδες, οι οποίες συχνά προκαλούνται από απότομη ανάπτυξη, αλλαγές στο βάρος ή και ορμονικές αλλαγές. Η εγκυμοσύνη είναι η κυριότερη αιτία, αλλά ούτε οι άνδρες μένουν στο απυρόβλητο, ενώ ακόμη και οι γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει μπορεί να τις έχουν.

«Το θεώρησα ενδιαφέρον που όλοι οι τύποι γυναικών έχουν ραγάδες επειδή εγώ τις έχω στους μηρούς μου από τότε που ήμουν έφηβη», έχει δηλώσει σχετικά η μία από τις ιδρύτριες του λογαριασμού στη Huffington Post US, μία 32χρονη φωτογράφος γάμων και κοινωνικών εκδηλώσεων. «Επομένως, αν και το γεγονός ότι είμαι μαμά μου “χάρισε” και άλλες, έχω συμφιλιωθεί μαζί τους εδώ και καιρό. Είμαι επίσης πολύ αδύνατη και έτσι αν με δεις ντυμένη θα πεις ότι δεν έχω θέμα με το σώμα μου.»

Στόχος του @LoveYourLines είναι να τιμήσει όλα τα γυναικεία σώματα, ανεξάρτητα από την ηλικία και το βάρος ή από το εάν έχουν κάνει παιδιά ή όχι.

«Αν και είμαστε και οι δύο μαμάδες, έχουμε τις ραγάδες από πριν και γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες τις αποκτούν για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικές στιγμές», λέει η δεύτερη ιδρύτρια, μία 25χρονη επιχειρηματίας. «Χαρήκαμε και οι δύο που είχαμε τόσο υπέροχη αντίδραση μέσα σε 24 ώρες.»

Σήμερα ο λογαριασμός «μετρά» 105.000 ακόλουθους, ενώ 387 γυναίκες έχουν ποζάρει δίχως κανένα ίχνος ντροπής με τις ραγάδες τους. Αν «συναντούσατε» μια από αυτές στην οθόνη του κινητού σας αμέσως μετά τα οπίσθια της Jennifer Lopez ποια θα ήταν λοιπόν η αντίδρασή σας; Η υπενθύμιση της ατέλειας είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά η συνειδητοποίηση ότι όλοι μας τις έχουμε είναι σίγουρα ανακουφιστική.