Ποιοι και γιατί θέλουν να αποδομήσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι και γιατί θέλουν να αποδομήσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ
sooc

Δίχτυ προστασίας για τον Γιάνη Βαρουφάκη απλώνει η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι γίνεται οργανωμένη προσπάθεια αποδόμησής του. Αφορμή για την παρέμβαση είναι η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην Corriere della Sera όπου εμφανίζεται να λέει πως «Αν η Ε.Ε. δεν αποδεχτεί το σχέδιο της Ελλάδας, θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα δημοψήφισμα για το ευρώ». Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γ Βαρουφάκης δεν αναφέρθηκε ποτέ σε δημοψήφισμα για το ευρώ. Αυτό το πρόσθεσε ο δημοσιογράφος!

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για “δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη «διευκρινίσεων» αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του Υπουργού στην εφημερίδα Corriere della Sera. Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα «δημοψήφισμα για το ευρώ». Η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση”.

Ωστόσο το πρόβλημα με τον Γ. Βαρουφάκη είναι υπαρκτό. Μόνο που δεν είναι με το Μαξίμου, αλλά με το Βερολίνο, Η σχέση του Γ, Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό είναι άμεση και ειλικρινής, όπως και η συνεργασία τους για την δύσκολη διαπραγμάτευση που κάνει η Ελλάδα.

“Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις”, λένε κυβερνητικές πηγές και προπσθέτουν: “δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου «Γκίκα Χαρδούβελη», που έλεγε «ναι» σε όλα, θα απογοητευθούν”.

Το πρόβλημα του Γ. Βαρουφάκη είναι πως δεν είναι “καλό παιδί” στην διαπραγμάτευση -και έχει πολιτική σημασία ότι πλέον αρχίζει να το υπαινίσσεται και το Μαξίμου. “Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά”, δηλώνει προς κάθε “ενδιαφερόμενο” η κυβέρνηση.

Ο Γ. Βαρουφάκης τάραξε τα νερά της ήσυχης λίμνης που είχε δημιουργήσει στις Βρυξέλλες η Γερμανία που ελέγχει τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Για πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών τράβηξε την κουρτίνα και αποκάλυψε τι γίνεται στο παρασκήνιο, όταν κατήγγειλε τον Ντάισελμπλουμ πως στο Eurogroup παρουσίασε εντελώς άλλο κείμενο από αυτό που είχε συζητηθεί με τον Μοσκοβισί. Παράλληλα ενόχλησε με την κινητικότητα και την “αυθάδειά” του. Είναι προς το συμφέρον της αντίπαλης πλευράς ενόψει της διαπραγμάτευσης ο Γ. Βαρουφάκης να εμφανίζεται ως γραφικός και χωρίς κύρος. Για να επιτευχθεί αυτό αξιοποιούνται όλοι οι μηχανισμοί (μηντιακοί κ.α.).

Είναι χαρακτηριστικό πως πρώην υπουργός της Σουηδίας σχολίασε καυστικά την πρόταση για τους “Ράμπο” κατά της φοροδιαφυγής (και αυτό παρουσιάσθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ).Μόνο που κανείς δεν είπε ότι στη Σουηδία ισχύει αυτό το μέτρο!

Δημοφιλή