ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/03/2015 12:39 EET | Updated 09/03/2015 12:39 EET

Δένδιας: Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της ΝΔ, αν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο

ASSOCIATED PRESS
Minister of Public Order and Citizen Protection, Nikolaos Dendias arrives for an urgent cabinet meeting at the Prime minister's office in Athens, on Thursday, June 20, 2013. The fate of Greece’s shaky coalition government is hanging in the balance after talks over the closure of state TV collapsed. Conservative Prime Minister Antonis Samaras’ surprise move to shut down state ERT broadcaster last week, to save money, sparked protests in Greece and abroad and angered both his center-left allies.(AP Photo/Petros Giannakouris)

Δριμεία επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, για την πτώση των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές: «να πάει ο λογαριασμός σε αυτόν που επέτρεψε στην κοινωνία να μας θεωρεί ακροδεξιό μόρφωμα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα να μην διασπαστεί η ΝΔ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο και τον «εφιάλτη» η ΝΔ να μετατραπεί σε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4% με 5%. «Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της ΝΔ αν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», είπε. 

Ο τέως υπουργός έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ήττα που έχει υπέστη ποτέ το κόμμα στην ιστορία του, κάνοντας λόγο για παράταξη με πορεία απομείωσης και για ανάγκη να συζητηθεί η ήττα αυτή στα όργανα του κόμματος. 

«Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμα μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4 – 5%, όχι φασιστικό αλλά δημοκρατικό, μνημιονιακό αντί για αντιμνημονιακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βλέπω (ιδεολογική) διαρκή διολίσθηση... είναι εσωστρέφεια με αρνητικό πρόσημο όποιος συζητάει;» απάντησε ευθέως στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Δένδιας. Κατήγγειλε δε, ότι χθες (Κυριακή στην Πολιτική Επιτροπή) είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να χω ξαναδεί κάτι τέτοιο δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε. 

«Η κοινωνία μάς προσλαμβάνει ως συνεχώς δεξιότερη στροφή, το Ποτάμι υπάρχει επειδή αφήσαμε χώρο, κανείς δεν μας θεωρεί κεντρώο κόμμα ας είμαστε σοβαροί (...) μάς συνθλίβουν από αριστερά και από δεξιά», ανέφερε ο κ. Δένδιας.