«Θρίλερ» περί αντικατάστασης Βαρουφάκη στο Eurogroup. Για Δραγασάκη επικεφαλής έκανε λόγο ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ. Διαψεύδει το Μαξίμου

«Θρίλερ» περί αντικατάστασης Βαρουφάκη στο Eurogroup. Για Δραγασάκη επικεφαλής έκανε λόγο ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ. Διαψεύδει το Μαξίμου
Eurokinissi

Αίσθηση έχει προκαλέσει δήλωση του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε ότι, «όπως έχει καταλάβει», την ευθύνη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς αναλαμβάνει το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Νούναν προσερχόμενος στο Eurogroup και αναφερόμενος στις τεχνικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα, δήλωσε: «Σήμερα το πρωί επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση των θεσμών με τις ελληνικές Αρχές και η Ελλάδα αποφάσισε ότι στο επίκεντρο της ομάδας που θα έχει ευθύνη για τις συζητήσεις θα βρίσκεται το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

O κ. Νούναν είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και τόνισε ότι προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ πρέπει να εφαρμόσει τμήμα των δεσμεύσεων της. Ανέφερε ακόμη ότι θέμα του Eurogroup δεν είναι η επεξεργασία τεχνικών λεπτομερειών, αλλά οι πολιτικές κατευθύνσεις που πρέπει να δοθούν.

Η αντίδραση από πλευράς του Μαξίμου ήταν άμεση, με την κυβέρνηση να προχωρεί σε διάψευση και να διευκρινίζει ότι ο κ. Δραγασάκης βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για συνέχιση του ευρωπαϊκού σχεδίου αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη - με σχόλια στο ύφος της προαναφερθείσας δήλωσης του Ιρλαδού υπουργού- και διευκρινίζουν ότι οι σχέσεις μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών παραμένουν άριστες. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης του κ. Βαρουφάκη.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν δήλωση του κυρίου Δραγασάκη, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση.Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης».

Δημοφιλή