ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/03/2015 11:11 EET | Updated 09/03/2015 11:11 EET

Ντάισελμπλουμ: Οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι ολοκληρωμένες

ASSOCIATED PRESS
Dutch Finance Minister and the head of the eurogroup Jeroen Dijsselbloem smiles as he greets members of the Committee on Economic and Monetary Affairs at the European Parliament in Brussels on Tuesday, Feb. 24, 2015. An official at the European Union’s executive branch said Tuesday that the list of Greek reform measures for final approval of the extended rescue loans “is sufficiently comprehensive to be a valid starting point.” Dijsselbloem said that he received the list last nigh

Το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων το οποίο προτάθηκε από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας «απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένο» έκρινε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το σχέδιο αυτό «είναι πολύ μακριά από το να είναι ολοκληρωμένο, και οι Έλληνες το γνωρίζουν» είπε ο Ντάισελμπλουμ χθες Κυριακή στο Άμστερνταμ, σε μια συζήτηση την οποία οργάνωσε η κεντροαριστερή εφημερίδα De Volkskrant.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της χώρας του, αναφερόταν σε μια επιστολή του Έλληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη που έλαβε την Παρασκευή.

«Οι έξι πρώτες μεταρρυθμίσεις» που αναφέρονται στην επιστολή αυτή «είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν θα γίνουν αποδεκτές ως το 30% των μεταρρυθμίσεων που θέλουν να εφαρμόσουν» σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια, συνέχισε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ.

Η πρόταση είναι «σοβαρή» μεν, αλλά η Ευρωομάδα «δεν αποδέχεται όλα» όσα προτείνονται, πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το να επιτευχθεί μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις είναι «μια δύσκολη διαδικασία που θα πάρει χρόνο» προέβλεψε ακόμη, μιλώντας μία ημέρα πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Sponsoed post