ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/03/2015 19:51 EET | Updated 09/03/2015 20:06 EET

Ρέγκλινγκ: Στα δημόσια ταμεία θα παραμείνουν τα 450 εκατ. του ΤΧΣ

ASSOCIATED PRESS
European Stability Mechanism (ESM) Managing Director Klaus Regling addresses the Economic and Monetary Affairs Committee during a debate on the work of the ESM, at the European Parliament, Tuesday, Sept. 24, 2013. (AP Photo/Yves Logghe)

Τα περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η ελληνική κυβέρνηση από τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα παραμείνουν στα δημόσια ταμεία, καθώς ο ευρωπαϊκός μηχανισμός EFSF δεν πρόκειται να τα διεκδικήσει, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε ο Ρέγκλινγκ, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αποδεικνύεται πως τα εν λόγω χρήματα δεν συνδέονται με τον EFSF, αλλά με δραστηριότητες που προηγούνται ακόμα και των πρώτων δανείων που δόθηκαν στην Ελλάδα.

Συνεπώς «δεν έχουμε καμία διεκδίκηση πάνω τους», διευκρίνισε.Ο κ. Ρέγκλινγκ αποσαφήνισε πάντως πως τα 10,9 δισεκατομμύρια ευρώ που αποτελούσαν το βασικό απόθεμα του ΤΧΣ έχουν πλέον περιέλθει αποκλειστικά στον έλεγχο του EFSF, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε κοινή διαχείριση με την Αθήνα.