Τα μυστικά του τέλειου ξυρίσματος

Τα μυστικά του τέλειου ξυρίσματος
Getty Images/OJO Images RF

Το ξύρισμα για έναν άντρα αποτελεί ιεροτελεστία και τηρείται ευλαβικά. Ακόμα και εκείνοι που επιλέγουν να είναι αξύριστοι και να έχουν μούσια, πρέπει να περιποιούνται τακτικά την περιοχή. Ο Αλέξανδρος Δασκάλου, ιδιοκτήτης του Κουρείου, αποκαλύπτει τα μυστικά για ένα τέλειο ξύρισμα.

Κάθε πότε πρέπει να ξυρίζεται εντελώς ένας άντρας;

Δεν υπάρχει πρέπει στο ξύρισμα. Καλό είναι μέσα στο χρόνο, ένας άντρας να ξυρίζεται 2 με 3 φορές, ώστε να καθαρίσει το πρόσωπό του. Εάν επιλέγει αν είναι αξύριστος, καλό είναι να περιποιείται τα γένια ή το μούσι του κάθε εβδομάδα.

Καλύτερο είναι να χρησιμοποιεί μηχανή ή ξυράφι;

Η μηχανή είναι διαφορετικό εργαλείο από το ξυράφι και κατά συνέπεια έχουν διαφορετική χρήση. Η μηχανή είναι για περιποίηση, ενώ το ξυράφι είναι για ξύρισμα και καθαρισμό του προσώπου.

Ζεστό, χλιαρό ή κρύο νερό;

Πριν το ξύρισμα, πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Αφού έχει ολοκληρωθεί το ξύρισμα, καλό είναι να χρησιμοποιείται κρύο νερό, ώστε να κλείσουν οι πόροι.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς μετά το ξύρισμα για να αποφύγει τους ερεθισμούς στο δέρμα του;

Μετά το ξύρισμα πρέπει να χρησιμοποιούνται ενυδατικά προϊόντα όπως κρέμα (τύπου balm) για την ενυδάτωση και την αποφυγή ερεθισμών του δέρματος.

Πρέπει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά αφρό για το ξύρισμα στο σπίτι ή μπορεί και με απλό σαπούνι;

Υπάρχουν διάφοροι αφροί ξυρίσματος, αλλά και ειδικά σαπούνια για ξύρισμα με κύριο συστατικό το πικραμύγδαλο, για όποιον προτιμά κάτι πιο κλασσικό.

Τα προϊόντα μετά το ξύρισμα πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα με συγκεκριμένο τρόπο;

Τα ενυδατικά προϊόντα θα πρέπει να απλώνονται με κυκλικές κινήσεις των χεριών και με φορά κινήσεων προς τα πάνω.

Πώς πρέπει να περιποιείται κανείς τα μούσια του;

Η καθαριότητα και η σωστή περιποίηση είναι θέμα και της ανδρικής ομορφιάς και η αγορά των σωστών προϊόντων για το ξύρισμα δεν πρέπει να παραλείπεται. Να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας.

Το ξύρισμα πρέπει να γίνεται κόντρα ή με τη φορά του μουσιού;

Οι απόψεις για το κόντρα ξύρισμα διίστανται, δεδομένου ότι το κόντρα ξύρισμα μπορεί να είναι πιο βαθύ. Από την άλλη, είναι καλό να ξυριζόμαστε προς την κατεύθυνση της τρίχας, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί.