10 νεκροί στα γυρίσματα του τηλεριάλιτι "Dropped" κατά τη σύγκρουση ελικοπτέρων. Θύματα και Γάλλοι πρωταθλητές

10 νεκροί στα γυρίσματα του τηλεριάλιτι "Dropped" κατά τη σύγκρουση ελικοπτέρων. Θύματα και Γάλλοι πρωταθλητές

H συντριβή των δύο ελικοπτέρων που προκάλεσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του παιχνιδιού περιπέτειας "Dropped", είναι η πιο πολύνεκρη τραγωδία που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία των τηλεριάλιτι, ενώ ανάμεσά στους νεκρούς είναι τρεις Γάλλοι Ολυμπιονίκες, γεγονός που έχει προκαλέσει σοκ και πένθος στη χώρα. Συγκεκριμένα τρεις από τους οκτώ γάλλους πρωταθλητές που μετείχαν στη νέα αυτή εκπομπή του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 σκοτώθηκαν όταν όταν τα δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί από την εταιρία παραγωγής συγκρούστηκαν.

Από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι οι οκτώ εκ των 10 νεκρών είναι Γάλλοι και μεταξύ αυτών η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η χρυσή Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 Καμίλ Μουφά και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο Αλεξίς Βαλτίν.

Στη Γαλλία επικράτησε σοκ στην είδηση της απώλειας τόσων σπουδαίων αθλητών. «Είμαι συγκλονισμένος για τους φίλους μου, Τρέμω, είμαι τρομοκρατημένος, δεν μπορώ να βρω λέξεις» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tweeter o Σιλβέν Βιλτόρ, ο Γάλλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που ήταν μέλος του καστ σε αυτό το τηλεοπτικό ριάλιτι σόου

Τα γυρίσματα του τηλεοπτικού προγράμματος με τίτλο "Dropped" που ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου στην Ουσουάια, μια περιοχή της Παταγονίας στο νότιο άκρο της Αργεντινής, δεν θα ολοκληρωθούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής.

Το...αιματηρό παρελθόν των ριάλιτι

Αρκετοί ακόμη υποψήφιοι σε ριάλιτι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκπομπών επιβίωσης, που είναι δημοφιλή σε πολλές χώρες τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και θέτουν μερικές φορές τους υποψήφιους σε σοβαρή δοκιμασία.

Στη Γαλλία, το 2013 το παιχνίδι επιβίωσης "Koh-Lanta" την παραγωγή του οποίου έκανε όπως και του "Dropped" για το TF1 η εταιρία ALP, είχε διακοπεί μετά τον θάνατο ενός υποψηφίου, του Ζεράρ Μπαμπέν, από οξύ καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της 13ης περιόδου ενώ ακολούθησε η αυτοκτονία του γιατρού του προγράμματος. Έκτοτε, η εκπομπή προβλήθηκε στη μικρή οθόνη το περασμένο φθινόπωρο.

Τον Μάιο του 2009, ένας υποψήφιος της βουλγαρικής εκδοχής του παιχνιδιού επιβίωσης "Survivor" ο Νόντσο Βοντενιτσάροφ, 53, υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο σε νησί των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια μιας δοκιμασίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μερικούς μήνες αργότερα, κατά τη διάρκεια του πακιστανικού "Survivor", ένας από τους υποψηφίους, ο Σάαντ Χαν, 32 ετών, πνίγηκε μπροστά στις κάμερες και στα μάτια των άλλων υποψηφίων, ενώ γίνονταν τα γυρίσματα μιας δοκιμασίας κολύμβησης στην Ταϊλάνδη. Έπρεπε να διασχίσει τη λίμνη της Μπανγκόκ κολυμπώντας και κουβαλώντας μια τσάντα επτά κιλών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή