Ο αγώνας Κυπέλλου θα διακοπεί με την παραμικρή είσοδο φιλάθλων. Ένας αστυνομικός για κάθε 40 φιλάθλους της ΑΕΚ

Ο αγώνας Κυπέλλου θα διακοπεί με την παραμικρή είσοδο φιλάθλων. Ένας αστυνομικός για κάθε 40 φιλάθλους της ΑΕΚ
eurokinissi

Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον κρίσιμο αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα παρακολουθήσουν περίπου 65.000 οπαδοί στο ΟΑΚΑ.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αστυνομικός θα αναλογεί για κάθε 40 φιλάθλους του κιτρινόμαυρου δικεφάλου. Χθες, έγινε η πρώτη σύσκεψη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με υπεύθυνους της ΕΠΟ και των δύο ομάδων, στην οποία αποφασίστηκε να διακοπεί άμεσα το παιχνίδι με την παραμικρή είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στα αποδυτήρια θα βρίσκονται μόνο αστυνομικοί και όχι υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, που θα συνοδεύσουν τις ομάδες έως την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και αντίστροφα.

Παιδιά από τις ακαδημίες της ΑΕΚ θα κατακλύσουν την θύρα 23, απ’ όπου κατά το παρελθόν είχαν καταγραφεί επιθέσεις με ρίψεις αντικειμένων σε βάρος των οχημάτων μεταφοράς της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, αφού βρίσκονταν ακριβώς πάνω από τα σημεία εισόδου. Ο σωματικός έλεγχος για εντοπισμό επικίνδυνων αντικειμένων και ο πρώτος έλεγχος εισιτηρίων θα γίνεται από αστυνομικούς στις πύλες του σταδίου, ενώ στις θύρες θα γίνεται ο δεύτερος έλεγχος εισιτηρίων από υπαλλήλους των εταιρειών ασφαλείας.

Αρχικά θα μείνουν κενές οι θύρες 33 και 2, όταν γεμίσουν όμως οι θύρες 1 και 35, θα ανεβάσουν φιλάθλους και στη θύρα 2, που αρχικά θα είναι κενή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα συνοδεύσουν τουλάχιστον 20 λεωφορεία οπαδών της ΑΕΚ που θα έρθουν από τη επαρχία, για την αποφυγή ενδεχόμενων επιθέσεων οπαδών άλλων ομάδων κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα αστυνομικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ στις 17:30, ώρα άφιξης της αποστολής του Ολυμπιακού, θα ενταθούν κατά τη διαδρομή έως και την προσέγγιση της στο ΟΑΚΑ.

Τον αγώνα θα παρακολουθήσει ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και υπεύθυνοι της ομάδας θα φιλοξενηθούν σε δωμάτιο πάνω από τη θύρα 26. Από την πλευρά της ΑΕΚ φαίνεται πως γίνονται όλες οι δυνατές ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα, ενώ εκπρόσωποί της δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ανταποδώσουμε την καλή φιλοξενία που είχαμε από τους υπευθύνους του Ολυμπιακού, στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη. Δεν αρμόζουν και στα δύο σωματεία, εικόνες επεισοδίων».

Δημοφιλή