Γαλάτεια Μανέ: Δεν κατέστρεψα το στικάκι - Δεν διέγραψα το περιεχόμενό του

Γαλάτεια Μανέ: Δεν κατέστρεψα το usb - Δεν διέγραψα το περιεχόμενό του
Eurokinissi

Με την κατάθεση της κ. Γαλάτειας Μανέ, ειδικής συνεργάτιδας, του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιω. Διώτη, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η διαδικασία στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η μάρτυρας που κλήθηκε με απόφαση του Δικαστηρίου περιέγραψε καρέ – καρέ όλα όσα έγιναν από την ημέρα που η λίστα Λαγκάρντ αντιγράφηκε από το αρχικό usb που είχε παραδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη.

Στην κατάθεση της υποστήριξε ότι ποτέ ο προϊστάμενος της δεν της είπε να καταστρέψει το πρώτο στικάκι – αυτό που του είχε παραδώσει ο πρώην υπουργός – και τόνισε ότι η ίδια πότε δεν μπήκε στη διαδικασία διαγραφής του περιεχομένου. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν είχε ιδέα για το περιεχόμενο του usb που της είχε παραδώσει ο κ. Διώτης γιατί η ίδια πότε δεν άνοιξε το περιεχόμενο του.

«Λίγε ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου με κάλεσε ο κ. Διώτης και με ρώτησε αν ξέρω να αντιγράφω αρχεία από ένα usb σε άλλο. Με δική του εντολή αγόρασα ένα στικ και σε ένα λάπτοπ στο γραφείο του αντέγραψα το ένα στικ που μου έδωσε σε ένα καινούργιο στικ».

Η μάρτυρας διευκρίνισε ότι ο υπολογιστής του γραφείου δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Πάσσοςε την ρώτησε εάν ο κ. Διώτης της είχε πει τι περιείχε το usb και από που προερχόταν.

Μάρτυρας: «Δεν έγινε καμία συζήτηση σχετικά με αυτό. Δεν δημιουργήθηκε κανένα ερωτηματικό. Ούτε ένιωσα καχυποψία ή κίνδυνο».

Πρόεδρος: «Είδατε το περιεχόμενο;»

Μάρτυρας: «Όχι δεν έχω καμία εικόνα»

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι ότι δεν θυμάμαι κύριε Πρόεδρε...»

Πρόεδρος: «Σας είπαν να το καταστρέψετε;»

Μάρτυρας: «Ποτέ δεν μου είπε να το καταστρέψω ή να το διαγράψω και δεν είχα και καμία ενημέρωση για το τι έγινε μετά. Αν μου είχε πει να το καταστρέψω θα με έθετε και σε μία επιφυλακή».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ξανασυζήτησε με τον κ. Διωτη για το θέμα, ούτε ξαναμίλησε μαζί του, ούτε έχει ξανασυναντηθεί.

Στη συνέχεια ρώτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

«Σας ρώτησε ο κ. Διώτης πως γίνεται η διαγραφή;»

Μάρτυρας: «Την ημέρα εκείνη δεν μου είπε τίποτα. Σε μεταγενέστερο χρόνο με ρώτησε πως διαγράφεται σε ένα usb ένα αρχείο και του απάντησα κάνοντας delete».

Δημοφιλή