ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2015 13:55 EET | Updated 10/03/2015 13:55 EET

Νίκος Παππάς: Ασύμβατες με την Ε.Ε. οι δηλώσεις Σόιμπλε

ASSOCIATED PRESS
Nikos Pappas, chief of staff of Alexis Tsipras, leader of Greece's Syriza left-wing main opposition party, poses for the photographer during an interview with The Associated Press, in Athens, Thursday, Jan. 22, 2015. Tsipras' left-wing Syriza party is poised to win a general election in Greece Sunday, a landmark event for Europe’s ambitious political newcomers with domestic resonance in a country with a long history of deadly political division that has recently been ravaged by financial cr

Σκληρή απάντηση έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στον Βόλφανγκ Σόιμπλε για τις δηλώσεις του. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική απάντηση ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά που θεωρείται ως το «alter ego» του πρωθυπουργού. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει και δεύτερη απάντηση παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που θα γίνει σήμερα το βράδυ στη Βουλή για τις γερμανικές οφειλές και την επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής.

Ο Ν. Παππάς αποδίδει το ύφος του Σόιμπλε στην αποτυχία του να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση στις αποτυχημένες πολιτικές του μνημονίου και της λιτότητας. «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης», υπογραμμίζει ο Ν. Παππάς και καταλήγει: «η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».