ΔΙΕΘΝΕΣ
11/03/2015 03:21 EET | Updated 11/03/2015 03:57 EET

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης επιβεβαιώνει την αθώωση του Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ»

Jacopo Raule via Getty Images
BERGAMO, ITALY - OCTOBER 10: Silvio Berlusconi attends the Michelle Hunziker Wedding With Tomaso Trussardi at Palazzo della Ragione on October 10, 2014 in Bergamo, Italy. (Photo by Jacopo Raule/GC Images)

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης επιβεβαίωσε την αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

Όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai, οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν, μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης, ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες συνέργιας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας.

Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, αντιθέτως, είχε καταδικάσει τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό και μεγιστάνα σε επτά χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν μέχρι αυτή την στιγμή, ο Μπερουσκόνι αθωώθηκε, πριν λίγο από τους ανώτατους δικαστές, διότι θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο «πρώην Καβαλιέρε» γνώριζε ότι η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ιταλικού Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την ακύρωση της αθώωσης του εφετείου, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το ότι ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι η Ρούμπι Καρίμα ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ, άρμοζε σε σκηνή έργου του Μελ Μπρούκς και προκάλεσε τον διεθνή γέλωτα».

Βρίσκεται σε εξέλιξη, τέλος, έρευνα για την λεγόμενη υπόθεση «Ρούμπι τρία», που φέρεται πιθανό να οδηγήσει σε δίκη για προσπάθεια διαφθοράς μέρους των νεαρών γυναικών που συμμετείχαν στις γνωστές βραδιές στην έπαυλη του 'Αρκορε.

Sponsored Post