ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/03/2015 08:54 EET | Updated 11/03/2015 08:54 EET

Κανελλοπούλου για Αρβανίτη: Με απείλησε ότι θα μου κόψει τον λαιμό

eurokinissi

Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει η βουλευτής, κατά τη χθεσινή ομιλία της στη συζήτηση για την επανασυγκρότηση της Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές, ο εν λόγω βουλευτής απείλησε τη Μαρία Κανελλοπούλου τοποθετώντας το δάχτυλό του στο λαιμό του και σύροντάς το από τη μία άκρη στην άλλη, εννοώντας δηλαδή ότι θα της κόψει το λαιμό. Ήταν η στιγμή κατά την οποία η βουλευτής ανέφερε πως η Ελλάδα για την οποία η Βουλή παίρνει αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των Ναζί, αυτών που διέλυσαν τη χώρα και πριν από 40 χρόνια και σ΄αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση.

«Αντί για 40 χρόνια, εννοούσα 70 χρόνια και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά λόγω της πρωτοφανούς έντασης που είχαν προκαλέσει οι νεοναζί βουλευτές, ανέφερα τον πρώτο αριθμό εκ παραδρομής» δηλώνει η κ. Κανελλοπούλου και καταγγέλλει ότι, σήμερα ο βουλευτής κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης δήλωσε ότι ο πατέρας της, ο οποίος έχει αποβιώσει εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστός στην περιοχή των Καλαβρύτων ως σφαγέας και εγκληματίας.

«Η απάντηση στο φασισμό είναι πρωτίστως πολιτική. Ωστόσο πρέπει να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου απέναντι σε αυτούς που η ιδεολογία τους, επιτάσσει την κατάλυσή του» δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι γι΄ αυτό, πέραν από το να παραμένει και να γίνεται όλο και περισσότερο αντιφασίστρια, αποφάσισε να κινηθεί και νομικά εναντίον του εν λόγω, ήδη, υπόδικου για τα αδικήματα της απειλής της προσβολής μνήμης νεκρού ενώ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της με βάση τις διατάξεις για την προσβολή της προσωπικότητας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)