Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. διαβόητος Ιρακινός δολοφόνος

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. διαβόητος Ιρακινός δολοφόνος
ΕΛ.ΑΣ.

Διαβόητος κακοποιός με το όνομα Αζίζ, ο οποίος έχει διαπράξει δύο στυγερές δολοφονίες στην Τουρκία, συνελήφθη στην Ελλάδα για σκληρούς εκβιασμούς πλούσιων Κούρδων.

Συγκεκριμένα ο Ιρακινός έβαζε στο στόχαστρό του Κούρδους από το Ιράκ που μένουν στην Ελλάδα και είχαν τις οικογένειές τους στο Ιράκ. Ο Αζίζ περιγράφεται ως αρχηγός οργάνωσης που εκβίαζε κυρίως άτομα που είχαν ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Από ένα θύμα ζήτησαν αρχικά 250.000 ευρώ, στη συνέχεια έπεσαν στις 150.000 ευρώ και τελικά «συμφώνησαν» στις 80.000 ευρώ σε τρεις δόσεις των 20.000 ευρώ. Ο Κούρδος που είχε στοχοποιηθεί από την σκληρή σπείρα απευθύνθηκε στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν τους δράστες κατά τη διάρκεια της καταβολής της 1ης δόσης. Στον Κεραμεικό και την Πετρούπολη συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 37 και 39 ετών και ένας 28χρονος υπήκοος Ιράν, μέλη της σπείρας.

Από έναν άλλο θύμα είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 50.000 ευρώ και ένα AUDI S3, πριν αυτό διαφύγει στο Ιράκ φοβούμενος τη συνέχιση του σκληρού εκβιασμού. Από έναν τρίτο υποψήφιο στόχο ζητούσαν 30.000 ευρώ, με το θύμα να διαφεύγει και αυτό στο εξωτερικό.

Ο σκληρός «αρχηγός» διατηρούσε και ταβέρνα προκειμένου να νομιμοποιεί τα παράνομα έσοδά του. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 19.550 ευρώ, δύο μαχαίρια, ένα ξίφος, μία σιδερογροθιά, μικροποσότητα οπίου, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοφιλή