Στην αντεπίθεση η Χρυσοβελώνη: «Ημιμαθής» ο Θεοδωράκη στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Στην αντεπίθεση η Χρυσοβελώνη: «Ημιμαθής» ο Θεοδωράκη στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων
Menelaos Myrillas / SOOC

Ανεβαίνουν κατακόρυφα οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του «Ποταμιού».

Με νέα δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη βάλλει αυτή τη φορά κατά του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη κατηγορώντας τον για «ημιμάθεια».

«Οι απαξιωτικές αναφορές του… ποταμίσιου αρχηγού σε ένα κορυφαίο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, δεν αξίζουν τον παραμικρό σχολιασμό. Απλώς αναδεικνύουν την ημιμάθειά του» είπε η κ.Χρυσοβελώνη.

Σύμφωνα με την ίδια «αν κάτι είναι πραγματικά επικίνδυνο, ανιστόρητο και επιεικώς απαράδεκτο, είναι να θεωρεί κάποιος, ότι η έγερση ενός τέτοιου ζητήματος όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις συνιστά "έκφραση εθνικολαϊκισμού" που δήθεν "οδηγεί στην αναζωπύρωση του εθνικισμού", όπως διατείνεται ο αρχηγός του "Ποταμιού". Ίσως, επειδή ο ίδιος αγνοεί την έννοια της "αίσθησης του χρέους" απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γερμανικής θηριωδίας».

Και καταλήγει: «Τα περί "ηρώων του αλβανικού μετώπου" τα προσπερνούμε. Είναι απλώς ανοησίες που τις παίρνει το ποτάμι…».

Δημοφιλή