Ακρωτηρίασαν αγοράκι αλμπίνο για να φτιάξουν μαγικά φίλτρα

Ακρωτηρίασαν αγοράκι αλμπίνο για να φτιάξουν μαγικά φίλτρα

Το όνομά του είναι Baraka Cosmas και δέχθηκε επίθεση το περασμένο Σάββατο το βράδυ από μια ομάδα ανδρών που εισέβαλε στο σπίτι του στη Δυτική Τανζανία.

Στο νεαρό αγόρι έκοψαν το χέρι του, ενώ στη συνέχεια ξυλοκόπησαν βάναυσα τόσο τον ίδιο όσο και τη μητέρα του Prisca Shaaban η οποία και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

Ο 6χρονος αλμπίνος είναι το τρίτο παιδί που έχει δεχτεί άγρια επίθεση εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του σε διάστημα τριών μόνο μηνών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε απαχθεί o 18 μηνών Yohana Bahati, ενώ στα τέλη του Δεκεμβρίου είχαν απαγάγει τον 4χρονο Pendo Emmanuelle Nandi.

Το ακρωτηριασμένο κορμάκι του μικρού αγοριού βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα, ενώ δεν έχουν ακόμα βρεθεί τα ίχνη του τετράχρονου.

Οι τρεις περιπτώσεις συνδέονται με το εμπόριο οργάνων αλμπίνο που έχει αναζωπυρωθεί λόγω των υψηλών τιμών επειδή πιστεύεται ότι οι ιδιότητες του δέρματος και των άκρων τους φέρνουν τύχη και ευμάρεια.

Σε κάθε ένα από τα τελευταία περιστατικά έχει εμπλακεί ένα μέλος της οικογένειας. Ο πατέρας τόσο στην υπόθεση του Baraka και του Yohana είναι μεταξύ των κατηγορούμενων, ενώ στην υπόθεση του Pendο είχε εμπλακεί ο θείος.

Ο Jonathan Beale, Διευθύνων Σύμβουλος της Standing Voice, μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζονται για την προστασία των αλμπίνο της Τανζανίας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από τη κυβέρνησης για να περιοριστούν οι επιθέσεις και οι δολοφονίες.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δημοφιλή