Μάρδας: Πολύ καλύτερα τα έσοδα τον Φεβρουάριο, λόγω καταβολής ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ

Μάρδας: Πολύ καλύτερα τα έσοδα τον Φεβρουάριο, λόγω καταβολής ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ
Eurokinissi

Παρά τη μείωση εσόδων που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα», χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους».

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, αλλά οι επαφές θα γίνουν σε επίπεδο γενικών διευθυντών.

Ερωτηθείς για τυχόν μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την είσπραξη ή την εξοικονόμηση πόρων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κατέστησε σαφές πως οι όποιες περικοπές δεν θα πλήξουν την ελληνική κοινωνία αλλά θα έχουν ως στόχο την περιστολή της σπατάλης.

Παράλληλα, ο κ. Μάρδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης κεφαλαίων μέσω έκδοσης ομολόγων, αποσαφηνίζοντας όμως πως ακόμα δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ή εκτιμήσεις.

Αποκάλυψε ωστόσο πως στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων της Τετάρτης – όπου αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ – υπήρξε και ένας ξένος επενδυτής που αγόρασε τίτλους αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημοφιλή