Το νέο MSN.COM γιορτάζει τους πρώτους έξι μήνες ζωής του στην Ελλάδα

Το νέο MSN.COM γιορτάζει τους πρώτους έξι μήνες ζωής του στην Ελλάδα
MSN.COM

Με προσκεκλημένους τον πρωταθλητή του ΝΒΑ, Πέτζα Στογιάκοβιτς και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, το νέο MSN.COM, γιόρτασε τους πρώτους έξι μήνες ζωής του στην ελληνική αγορά, έχοντας ήδη στο "βιογραφικό" του την ευρύτατη αποδοχή του "ψηφιακού" κοινού και υψηλά νούμερα επισκεψιμότητας (unique visitors).

Στον απόηχο της πολλά υποσχόμενης πορείας στον ψηφιακό χώρο της ενημέρωσης, το κτίριο της Microsoft στο Μαρούσι άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το πρωί της Πέμπτης, στα πλαίσια της εκδήλωσης με τίτλο "Driven From Within", προκειμένου να αναλυθούν οι "κανόνες του παιχνιδιού" που στέφονται με επιτυχία, η σημασία της συλλογικότητας και του ομαδικού πνεύματος, η αξία των "ρόλων", η μεθοδικότητα, αλλά και το ποια πρέπει να είναι τα σωστά κίνητρα σε κάθε προσπάθεια.

"Σκεφτείτε ένα παγόβουνο. Στην κορυφή του βλέπεις επιτυχημένους ανθρώπους. Από κάτω όμως μπορείς να δεις τα δάκρυα, την προσπάθεια, τα χαμόγελα, τον ιδρώτα. Όλα όσα κάνουν τον καθένα από εμάς να φτάσει ψηλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο μιας καριέρας με ανοδική πορεία", ανέφερε η General Manager της Microsoft Ελλάς, Πέγκυ Αντωνάκου, η οποία και προλόγισε την εκδήλωση. Χαρακτήρισε την ομάδα του ελληνικού MSN "επιθετική", ενώ πρόσθεσε ότι "το MSN γύρισε έξι μήνες μετά στην αγκαλιά της Mcrosoft με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη έχει στο ενεργητικό της 4 εκατ. unique visitors. Και επειδή μάς αρέσει να πανηγυρίζουμε, να είμαστε πρώτοι, αλλά και να συμπεριφερόμαστε σαν πρωταθλητές, αποφασίσαμε να κρατήσουμε τη φλόγα μέσα στην κοιλιά μας (όπως είθισται να λένε στην Αμερική). Και επεισή αυτό από μόνο του δεν αρκεί, καλέσαμε σήμερα εδώ τον κ. Stojakovic και τον κ. Κικίλια για να μάς εξηγήσουν τη σημασία του team spirit".

Η Executive Producer του "φρέσκου" και ανανεομένου msn.com με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, Δήμητρα Λέτσα εξήγησε από την πλευρά της ότι το ποικίλης ύλης σάιτ αποτελεί ένα δείγμα ελληνικού sucess story, ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι αρχές του πρωταθλητισμού να μπορούν να εφαρμόζονται στο χώρο των επιχειρήσεων. "Στόχος μας είναι το project μας να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, αλλά και να αντιληφθούμε το ρόλο της ηγεσίας και του ομαδικού παίκτη".

Ακολούθως ο Στογιάκοβιτς μαζί με τον Κικίλια, εξήγησαν πώς οι αρχές του πρωταθλητισμού, μπορούν και πρέπει να εφαρμόζονται και στον χώρο των επιχειρήσεων.

Ο Στογιάκοβιτς μίλησε για το πώς έσπρωχνε καθημερινά τον εαυτό του, μέχρι να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στο ΝΒΑ: «Δεν το έλεγα σε κανέναν, το που θέλω να φτάσω, αλλά το ήξερα και δούλευα προς αυτήν την κατεύθυνση. Στις επιχειρήσεις ισχύει ό,τι και στο ΝΒΑ ή το μπάσκετ γενικότερα. Υπάρχει πάντα κάποιος είτε μέσα στην ομάδα, είτε έξω από αυτήν, που θέλει τη δική σου θέση. Αυτό είναι και θεμιτό. Δημιουργεί ανταγωνισμό και είναι μία πρόκληση, που ανέβασε το δικό μου επίπεδο, αλλά κι εκείνο των ομάδων που έπαιξα».

Μιλώντας για τις δυσκολίες, αλλά και για το προφίλ που καλλιέργησε στον αθλητικό χώρο, ο ίδιος πρόσθεσε: "Ήμουν τυχερός γιατί βρήκα το ταλέντο και το που ανήκω μικρός. Είναι σίγουρα και θέμα τύχης. Υπάρχουν και θυσίες όμως. Είχα έντονη σωματική επιβάρυνση από μικρή ηλικία. Στο τέλος της καριέρας μου ζούσα με φάρμακα. Το όνειρό μου ήταν αυτό και χαίρομαι που το κατάφερα με τους Μάβερικς.»

Ο Κικίλιας από την πλευρά του, είπε πόσο σημαντική είναι η δουλειά και η συγκέντρωση στον στόχο: «Εγώ ήμουν από εκείνους που έπρεπε να δουλέψω πιο σκληρά, γιατί δεν είχα το ίδιο ταλέντο, που διέθεταν άλλοι πιο προικισμένοι συναθλητές μου. Όμως είχα αποφασίσει ότι κανείς άλλος δεν θα δουλέψει πιο σκληρά. Με τη δουλειά κατάφερα να σπάσω το στερεότυπο που λέει πως ο αθλητής, δεν μπορεί να γίνει επιστήμονας και απαγορεύεται να ασχοληθεί με την πολιτική. Πρέπει πάντα να ρισκάρουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας και να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα».

Και συνέχισε: "Αν υπάρχει ένας στόχος τότε το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ταλέντο, σκληρή δουλειά και προσωπικότητα. Μικροί στόχοι, τους θέτεις, τους καταφέρνεις, νιώθεις ικανοποίηση, πας στον μεγαλύτερο και πάλι το ίδιο. Έτσι φτάνεις ψηλά. Με το να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου.»

Το νέο MSN.COM, λανσαρίστηκε σε 57 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, τον περασμένο Οκτώβριο. Διαθέτει 7 εφαρμογές στις πλατφόρμες Windows, Android και iOS. Τον Ιανουάριο ξεπέρασε τα 4.000.000 Unique Users και βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ελληνικής αγοράς.

Δημοφιλή