ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/03/2015 18:50 EET | Updated 12/03/2015 18:50 EET

Βέρχοφστατ: Να σταματήσει ο Τσίπρας να ενισχύει το μίσος μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - MAY 15: Alexis Tsipras (L), the leader of the left-wing Greek party Syriza, German European MP Ska Keller (C), co-candidate for the European Commission presidency, Belgian member of the European Parliament Guy Verhofstadt (R) talk abut their minds ahead of the EU Commission President Candidates at the EU Headquarters in Brussels, Belgium, on May 15. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Ευθύνες στην ελληνική πλευρά επιρρίπτει ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Βερχόφστατ με αφορμή το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να ενισχύει το μίσος μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών», προσθέτοντας πως με τις δηλώσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «υπονομεύει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

«Φαίνεται να λησμονεί ότι οι πάλαι ποτέ εχθροί έκαναν τη θεμελιώδη επιλογή να συνεργαστούν και να φτιάξουν ένα κοινό μέλλον μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» σημειώνει, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, ενώ τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση «αντί να κυνηγά τα φαντάσματα του παρελθόντος θα ήταν προτιμότερο να επικεντρώσει την προσοχή της στο χτίσιμο μιας νέας προοπτικής για την Ελλάδα και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος».

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)