Μπούφος τρομοκρατούσε κατοίκους και συνελήφθη

Μπούφος τρομοκρατούσε κατοίκους και συνελήφθη
UNSPECIFIED - MARCH 03: Great horned owl or Tiger owl (Bubo virginianus), Strigidae. (Photo by DeAgostini/Getty Images)
UNSPECIFIED - MARCH 03: Great horned owl or Tiger owl (Bubo virginianus), Strigidae. (Photo by DeAgostini/Getty Images)
DEA / P. JACCOD via Getty Images

Ένας μπούφος ήταν ότι πιο ενοχλητικό είχαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι μια πόλης στην Ολλανδία. Καλά διαβάσατε! Ένας μπούφος.

Ο μπούφος-τρομοκράτης είχε σπείρει τον πανικό εδώ και έναν χρόνο στην πόλη Πούρμερεντ της βόρειας Ολλανδίας, καθώς αιφνιδιαστικά έκανε επίθεση και τραυμάτιζε τους κατοίκους στο κεφάλι.

Το πουλί, το μεγαλύτερο νυκτόβιο στο είδος του στην Ευρώπη —το άνοιγμα των φτερών του μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,80 μέτρο— είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 επιθέσεις στην πόλη αυτή. Πλησίαζε εντελώς αθόρυβα τους ανυποψίαστους περαστικούς και τους άφηνε αιμόφυρτους.

Δήμος: Να κυκλοφορείτε τη νύχτα με... ομπρέλα

Το πρόβλημα ήταν τόσο μεγάλο που ο Δήμος της πόλης είχε φτάσει στο σημείο να προτείνει στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους νύχτα κρατώντας... ομπρέλα.

Ο μπούφος περίμενε να πέσει η νύχτα για να κάνει τις επιθέσεις του. Τον Φεβρουάριο, δύο μέλη ενός τοπικού αθλητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση ενώ έκαναν προπόνηση και ο ένας τους χρειάστηκε έξι ράμματα στο κεφάλι. Επίσης, οι υπάλληλοι και οι ασθενείς ενός κέντρου για την αποκατάσταση αναπήρων είχαν δεχτεί τουλάχιστον 15 επιθέσεις.

«Συνελήφθη» από εκπαιδευτή γερακιών

Μετά από πολλές προσπάθειες, έπεσε τελικά στα δίχτυα ενός εκπαιδευτή γερακιών που κατάφερε να τον πιάσει ζωντανό.

«Ο μπούφος αιχμαλωτίστηκε σήμερα από έναν εκπαιδευτή γερακιών. Είναι σε καλή κατάσταση και προς το παρόν παραμένει αιχμάλωτος, μέχρι να τον μεταφέρουμε στο κατάλληλο περιβάλλον», ανέφερε ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Οι μπούφοι είναι προστατευόμενο είδος στην Ευρώπη και οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει την αιχμαλωσία τους. Ο δήμος του Πούρμερεντ πήρε ειδική άδεια για να οργανώσει το «κυνήγι» του επιθετικού πτηνού.

«Οι επιθέσεις γίνονταν όλο και πιο σοβαρές. Πολλοί άνθρωποι φοβούνταν να βγουν από τα σπίτια τους», σημείωσε ο δήμος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)