ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/03/2015 13:43 EET | Updated 13/03/2015 13:45 EET

Επεισόδιο στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου έδιωξε τον Γρηγοράκο

Pacific Press via Getty Images
ATHENS, GREECE - 2015/02/06: Zoi Konstantopoulous was mainly supported by SYRIZA politiccal party.Greek Lawmaker's voted for the president of the Newly elected Greek parliament. Zoi Konstantopoulou supported by SYRIZA political party won the election with 235 votes in a 300 voters assembly.Zoi Konstantopoulou is the youngest President of the Greek parliament. (Photo by George Panagakis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, που είχε ορίσει ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ο κ. Γρηγοράκος, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς έκρινε ότι δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γρηγοράκος, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του, επέμεινε ότι το κόμμα του ενήργησε σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής και τον όρισε εκπρόσωπό του, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διάσκεψης.

Σημειώνεται ότι στον κανονισμό της Βουλής, άρθρο 17 παράγραφος 2 ορίζεται ρητά ότι:

«Οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων μπορούν να ορίσουν, με ενυπόγραφη δήλωσή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, έως δύο αναπληρωτές εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίοι τους αναπληρώνουν σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι δεν είχε κανένα τέτοιο έγγραφο.

Ο κ. Γρηγοράκος αποχώρησε προς στιγμήν για να επανέλθει προσκομίζοντας το πρωτοκολλημένο έγγραφο, με το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον όριζε εκπρόσωπο του.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, επέμεινε στην άποψή της προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Γρηγοράκου.

«Αυτά είναι πρωτοφανή που συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο από πρόεδρο Βουλής. Να τη χαίρεστε, επευφημήστε την» είπε ο κ. Γρηγοράκος απευθυνόμενος προς τα μέλη της Διάσκεψης και αποχώρησε με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά: «Ήσασταν παράνομος αντιπρόεδρος στη προηγούμενη Βουλή».

Sponsored Post