Δωρεάν σεμινάρια επιχειρηματικότητας από το Praksis Business Coaching Center

Δωρεάν σεμινάρια επιχειρηματικότητας από το Praksis Business Coaching Center
DavidMartynHunt/Flickr

Τον Γ' Κύκλο του Προγράμματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητάς του αρχίζει το PRAKSIS Business Coaching Center: σε αυτό το πλαίσιο, προσφέρονται ομαδικά στοχευμένα σεμινάρια διάρκειας τριών ωρών το καθένα, καθώς και κατ'ιδίαν επιχειρηματική συμβουλευτική με επιχειρηματικούς συμβούλους και συναντήσεις με coaches για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Μαρτίου - ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τι απαιτείται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εδώ. Το PRAKSIS Business Coaching Center είναι ένα κέντρο παροχής πρακτικής εκπαίδευσης, επιχειρηματικής συμβουλευτικής και coaching προς υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα καθώς και προς εν ενεργεία ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρησή τους.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή: οι σύμβουλοί του διαθέτουν πάνω από 20 χρόνια επιχειρηματικής εμπειρίας τόσο στην εγχώρια όσο και σε διεθνείς αγορές.

Μετά το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξασφαλίσουν το αρχικό κεφάλαιο για την έναρξη της επιχείρησής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενας απ’ τους προτεινόμενους τρόπους είναι η πλατφόρμα One-up: ένα μέσο κοινωνικής χρηματοδότησης για δραστηριότητες επιχειρηματικού κεφαλαίου του προγράμματος Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας του PRAKSIS Business Coaching Center. Είναι η προέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος του PRAKSIS BCC, και προσφέρει στους επιχειρηματίες εναλλακτικές οδούς σε κεφάλαια εκκίνησης.

Όπως σημειώνεται , μία στις τρεις ιδέες των προηγούμενων δύο κύκλων του Προγράμματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας έγιναν ήδη πράξη, ενώ 33% των συμμετεχόντων έχει ήδη προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα ώστε να υλοποιήσει τα σχέδιά του στους επόμενους 6 μήνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ντίνα Δραγοτινλή και ο Βασίλης Βασιλάκης. ζευγάρι και συνεργάτες σε κατασκευή και πώληση χειροποίητων κοσμημάτων. Από το πρόγραμμα βοηθήθηκαν πολύ ώστε να διαχωρίσουν τους ρόλους τους στην επιχείρηση , με βάση τις γνώσεις και τα δυνατά τους σημεία. Επιπλέον κατάρτισαν ένα πλάνο Marketing και Χρηματοοικονομικών εισροών. Όπως αναφέρουν, η συμμετοχή στο BCC αποτέλεσε ευτυχή συγκυρία, «γιατί ήταν η πιο κατάλληλη περίοδος για εμάς για να κάνουμε το επόμενο βήμα και η ώθηση που πήραμε ήταν πολύτιμη. Επίσης πολύ σημαντικό για εμάς ήταν ότι το πρόγραμμα ήταν χορηγούμενο, γιατί σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να το παρακολουθήσουμε».

«Οι συνεργάτες είναι όλοι επαγγελματίες και το σημαντικότερο έχουν όλοι μεγάλη πείρα και δεν μένουν μόνο στη θεωρία. Η αμεσότητα και η ταύτιση ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Πάντα όλες οι συνεδρίες ήταν χρήσιμες και αποτελεσματικές. Μας βοήθησαν να βρούμε τρόπους για να λύνουμε τα εμπόδια που προκύπτουν και επαναπροσδιορίσαμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε και με ποιόν τρόπο».

Ο Τάσσος Ιωαννίδης, μουσικός, είχε μια επιχείρηση ηχογράφησης που λειτουργούσε ήδη ένα χρόνο αλλά με αρνητικό πρόσημο – ωστόσο μέσα από το πρόγραμμα επανέφερε την επιχείρηση του σε τροχιά βιώσιμης λειτουργίας.

«Η εμπειρία μου στο BCC, μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν χρόνος καλά “ξοδεμένος”. Μόνο θετικά σχόλια έχω να κάνω σχετικά με το όλο εγχείρημα. Αρχικά, δεν ήξερα τι να περιμένω. Ξεκίνησα λιγάκι σκεπτικός, καθώς ανάλογα σεμινάρια είναι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που γνωρίζω καλά πληρωμένα, ενώ εδώ δεν υπήρχε καμία απαίτηση. Από την πρώτη κιόλας όμως συνάντηση μου ήταν ξεκάθαρη η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός των εισηγητών και εξαφανίστηκε όποια δεύτερη σκέψη μπορεί να είχα στην αρχή. Η δουλειά και η προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων ήταν άψογη κάθε φορά, και έλαβα ερεθίσματα, τροφή για προβληματισμό - σκέψη & ανάλυση, πληροφορίες και γνώση που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελεσματικές μεθόδους τις οποίες εντάσσω ήδη στην καθημερινότητα της επιχείρησης μου και έχω αρχίσει να βλέπω αποτελέσματα».

Όσον αφορά στη Σταυρούλα Μπάγια, fashion blogger, mετά το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του PRAKSIS BCC ,εξέλιξε περισσότερο το site της , βρήκε νέα κανάλια και τρόπους επικοινωνίας, προσέλκυσε νέες εταιρείες και διαφήμιση.

«Το La Grece J'aime ξεκίνησε να λειτουργεί 10 μήνες πριν την επιλογή μου για το course και κυριολεκτικά ήρθε την καταλληλότερη στιγμή αφού είχα τόσο κουραστεί να προσπαθώ μόνη μου που παρόλο που το αγαπώ πολύ σκεφτόμουν ακόμα και να σταματήσω την λειτουργία του.

Τρεις μήνες μετά το πρώτο "μάθημα" αισθάνομαι πιο σίγουρη από ποτέ για το εγχείρημά μου. Με την βοήθεια και την καθοδήγηση όλων των συμβούλων έχω καταφέρει πλέον όχι μόνο να θέσω τους σωστούς στόχους αλλά κυρίως να καθορίσω την σωστή στρατηγική προκειμένου να προωθήσω το site μου αποτελεσματικά».

Δημοφιλή