Ghosting: Πως να φύγετε από ένα πάρτι χωρίς να πείτε «αντίο»

Ghosting: Πως να φύγετε από ένα πάρτι χωρίς να πείτε «αντίο»
lofilolo

Σκεφτείτε να είστε σε ένα πάρτι, σε ένα κάλεσμα φίλων ή ακόμα και σε έναν γάμο, περιτριγυρισμένοι από πολύ κόσμο. Νυστάζετε, είστε κουρασμένοι και θέλετε να πάτε σπίτι σας, αλλά αφενός είναι η ώρα που φεύγει ο περισσότερος κόσμος και έχει δημιουργηθεί ουρά μπροστά από τους οικοδεσπότες και αφετέρου οι οικοδεσπότες βρίσκονται στη μέση μίας ενδιαφέρουσας συζήτησης με κάποιον από τους υπόλοιπους καλεσμένους. Τελικά, καταλήγετε να στέκεστε αμήχανα από πίσω τους, περιμένοντας υπομονετικά να τελειώσουν, ώστε να μπορέσετε να τους χαιρετίσετε και να φύγετε.

Δεν θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, εάν μπορούσατε να φύγετε εκείνη τη στιγμή χωρίς να χρειάζεται να πείτε αντίο; Πολλοί, μπορεί να πουν ότι είναι μεγάλη αγένεια, αλλά τελικά μήπως είναι η πιο σωστή κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος πριν κλείσει την πόρτα πίσω του; Το λεγόμενο «ghosting», δηλαδή το να εξαφανίζεται κάποιος από ένα κάλεσμα χωρίς να χαιρετά και σε ανύποπτο χρόνο, είναι η νέα τάση που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται στην Αμερική και αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Όταν φτάνει, κανείς σε ένα πάρτι είναι πολύ ευχάριστο να τους χαιρετάει όλους και να λέει «γεια». Είναι η αρχή μίας υπέροχης βραδιάς και είναι σημαντικό να εκφράσει κανείς την ειλικρινή χαρά του για το κάθε κάλεσμα ή πάρτι στο οποίο παρευρίσκεται. Κανείς, όμως, δεν ευχαριστιέται να λέει αντίο και να αναγκάζεται να κάνει τυπικές χαιρετούρες στο τέλος της βραδιάς, είτε πρόκειται για τον ίδιο τον καλεσμένο, είτε για τον οικοδεσπότη, είτε για την υπόλοιπη παρέα.

Ο καλεσμένος

Είναι πολύ κουραστικό για έναν καλεσμένο να περιμένει αμήχανα τον οικοδεσπότη να τελειώσει την οποιαδήποτε συζήτηση κάνει, ώστε να τον χαιρετίσει ή να έρθει στη δύσκολη θέση να τον διακόψει, προκειμένου να πει αντίο. Επιπλέον, εάν σε ένα κάλεσμα υπάρχουν 30 καλεσμένοι είναι κάπως περίεργο να χρειάζεται να τους χαιρετίσετε όλους πριν φύγετε ή να σταθείτε στη μέση του δωματίου και να φωνάξετε «φεύγω, καληνύχτα»!

Ο οικοδεσπότης

Φανταστείτε να διοργανώνετε ένα πάρτι ή, ακόμα χειρότερα, να είστε στο γάμο σας και τη στιγμή που το κέφι σας είναι στα ύψη ή μιλάτε με έναν φίλο σας που είχατε χρόνια να δείτε, να πρέπει να διακόπτετε κάθε τρεις και λίγο για να χαιρετίσετε έναν έναν τους καλεσμένους σας που φεύγουν. Όχι και τόσο διασκεδαστικό, έτσι δεν είναι;

Όλα θα ήταν πιο εύκολα, για όλους, εάν οι καλεσμένοι μπορούσαν να φύγουν από ένα πάρτι ή από οποιοδήποτε κάλεσμα χωρίς να χρειάζεται να πουν αντίο και να κάνουν το λεγόμενο ghosting; Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε αγενείς, αφού στην πραγματικότητα διευκολύνετε μία, μάλλον, αμήχανη στιγμή, τη στιγμή του αποχωρισμού!

Οι κανόνες του ghosting:

1. Το ότι θα φύγετε χωρίς να χαιρετίσετε, δεν σημαίνει ότι θα είστε αγενείς και δεν θα ευχαριστήσετε τον οικοδεσπότη σας για την πρόσκλησή του. Φροντίστε την επόμενη ημέρα να τον πάρετε τηλέφωνο ώστε να τον ευχαριστήσετε και να του πείτε ότι περάσατε υπέροχα. Ακόμα και την ίδια μέρα το βράδυ, ένα μήνυμα στο κινητό είναι αρκετό.

2. Εάν βρίσκεστε σε ένα σπίτι που έχουν μείνει 5- 6 καλεσμένοι, το ghosting δεν είναι η λύση, αφού σίγουρα δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να σας προσέξει κανείς, που είναι και όλη η ουσία του να μην χαιρετίσετε. Σε αυτή την περίπτωση το ghosting θα είναι αγένεια από μέρους σας.

3. Μην περιφέρεστε ώρα στο σπίτι με το παλτό σας ή την τσάντα σας. Το ghosting πρέπει να γίνεται σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να γίνετε το κέντρο της προσοχής.

4. Εάν σκοπεύετε να κάνετε ghosting, μην αρχίσετε να χαιρετάτε τους καλεσμένους και φύγετε χωρίς να χαιρετίσετε τον οικοδεσπότη.

5. Μην ξεχνάτε να φύγετε με αέρα και όχι σαν να κάνετε κάτι κακό ή ύπουλο. Άλλωστε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, εσείς απλά διευκολύνετε μία άβολη κατάσταση.

Έχετε αμφιβολίες σχετικά με την κοινωνική σας συμπεριφορά; Σας προβληματίζει κάποιο ψυχολογικό ζήτημα; Στείλτε την ερώτησή σας και τον προβληματισμό σας με email και θα απαντήσουμε στην ερώτηση σας στην καινούργια μας στήλη.(το όνομα της στήλης θα ανακοινωθεί προσεχώς!)