H Bild «σχολάει» τον Βαρουφάκη

H Bild «σχολάει» τον Βαρουφάκη
archive

Το δημοσίευμα έχει στον τίτλο ερώτηση: «Χάνει την εξουσία ο Υπουργός Οικονομικών;». Και ορμώμενη από το γεγονός ότι ο Γ. Βαρουφάκης δεν συμμετείχε στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου, γιατί ήταν στο Κόμο, καταλήγει στο ότι ο Γ. Βαρουφάκης είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

«Πρώτα ο Τσίπρας τον απέσυρε από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, καθώς οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του. Και τώρα ο Βαρουφάκης πρέπει να δεχθεί επίσης την απόλυτη ταπείνωση – η οποία πάρα ταύτα, θα είναι καλά νέα για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα.

Η συνέπεια είναι ότι τις συζητήσεις για τα απαιτούμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παράτασης βοήθειας στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, έχει στην πραγματικότητα αναλάβει ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό».

H Bild υποστηρίζει ότι το γόητρο του Βαρουφάκη, καταναλώθηκε πολύ γρήγορα, ακόμα και στην Ελλάδα, αναφερόμενη στην κριτική που δέχτηκε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών για την lifestyle φωτογράφιση στο Paris Match.

«Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε», γράφει η Bild.

Δημοφιλή