ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/03/2015 17:33 EET | Updated 14/03/2015 17:34 EET

«Κάποιοι κάνουν την επιθυμία τους είδηση» λένε κυβερνητικές πηγές για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον Βαρουφάκη

Bloomberg via Getty Images
Yanis Varoufakis, Greece's finance minister, speaks during a news conference following a meeting of European finance ministers in Brussels, Belgium, on Monday, March 9, 2015. Greece will resume talks with its creditors this week after euro-area finance ministers demanded urgent action to avert an impending cash crunch. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images

Με δηκτικό τρόπο αντέδρασε η κυβέρνηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την απουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από την σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Ο κ. Βαρουφάκης ως γνωστόν απουσίαζε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «κάποιοι κάνουν την επιθυμία τους είδηση» και προσθέτουν ότι η απάντηση στο «γιατί δεν λαμβάνει μέρος στη συνάντηση κρίσης ο Γ. Βαρουφάκης» είναι ότι:

α. Δεν υπήρξε ποτέ «συνάντηση κρίσης» και

β. Ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα, που αναρτήθηκε το απόγευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας “Bild”, αναφερόταν: «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν συμμετέχει σε συνάντηση για την κρίση. Έχει εκπέσει ο υπουργός Οικονομικών;». Προστίθετο: «Mόνο ένας δεν κάθεται σήμερα στο τραπέζι - και η επιστροφή του είναι αμφίβολη».

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει προφανώς να συμβιβαστεί με την έκπτωσή του από την εξουσία» αποφαίνονταν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, στο οποίο επιπλέον σημειωνόταν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν συμμετέχει σε σύσκεψη που συνεκλήθη εκτάκτως με το οικονομικό επιτελείο, διότι βρίσκεται ιδιωτικώς στην Λίμνη Κόμο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)