Το χρονικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο τραγικός επίλογος

Το χρονικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο τραγικός επίλογος
EUROKINISSI

Στις 6 Φεβρουαρίου χάνονται τα ίχνη του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Γιάννενα στην οποία φοιτούσε. Σύμφωνα με τον συγκάτοικό, ο Βαγγέλης μόλις επέστρεψε από τις τουαλέτες ήταν αναστατωμένος, πήρε μόνο τα κλειδιά του και έφυγε από το δωμάτιο, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, χωρίς να πει τίποτα. Εκείνη τη μέρα φορούσε ένα φούτερ που είχε τη στάμπα ITALIA μπροστά.

Όταν, αργά το απόγευμα, τον αναζήτησε η μητέρα του εκείνος δεν απάντησε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να ενημερώσει την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αρχικά εξέταζαν τις πληροφορίες που έδωσε στις αρχές μία συμφοιτήτριά του, η οποία υποστήριξε ότι τον είδε απέναντι από τη Γαλακτοκομική σχολή να αγοράζει ένα εισιτήριο από το περίπτερο, μία ώρα περίπου από την ώρα που έφυγε από το δωμάτιο.

Παρ΄ολ΄αυτά η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει κάποιο στοιχείο από το οπτικό υλικό των καμερών ασφαλείας, που υπάρχουν σε διαφορές επιχειρήσεις της περιοχής και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο.

Σε εκείνο το σημείο, οι έρευνες επικεντρώθηκαν μέσα στη σχολή, αφού οι αστυνομικές αρχές πίστευαν ότι εκεί ήταν και το κλειδί του μυστηρίου και πράγματι ήρθαν στο φως σοκαριστικές πληροφορίες σχετικά με το άγριο bullying και τα βασανιστήρια που λάμβαναν χώρα στους διαδρόμους της σχολής.

Όπως προέκυψε από το πόρισμα που εστάλη στον Εισαγγελέα την περασμένη Δευτέρα, υπήρχαν άτομα που ήξεραν «πρόσωπα και καταστάσεις» σε σχέση με το bullying κατά του αγνοούμενου φοιτητή και δεν είχαν καταθέσει στην Αστυνομία. Πρόκειται για μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Σχολής που έβλεπαν καθημερινά τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τα όσα γνωρίζουν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μία από αυτές τις καταθέσεις κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και φωτίζει ακόμα περισσότερο περιστατικά που δείχνουν ότι η Σχολή είχε μετατραπεί σε βασανιστήριο για τον 20χρονο. Επιβεβαιώνει ότι ο Βαγγέλης έπεφτε θύμα επιθέσεων ακόμα και μπροστά στα μάτια καθηγητών ή μπροστά στα μάτια του διοικητικού προσωπικού τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στην Εστία.

Χαρακτηριστική είναι μία μαρτυρία που αναφέρει ότι το Μάρτιο του 2014 υπήρχε μία κλιμάκωση των επεισοδίων με αποκορύφωμα περιστατικό κατά το οποίο ο Βαγγέλης φέρεται να δέθηκε σε καρέκλα και να κλειδώθηκε σε ντουλάπα δωματίου. Σε μία άλλη περίπτωση, σύμφωνα με κατάθεση που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια Ιωαννίνων, τα καψόνια σε βάρος του περιλάμβαναν όχι μόνο να κλειδωθεί σε ντουλάπα αλλά να κάνει και το «τζουκ μποξ».

Τελικά, στις 10 Μαρτίου και έπειτα από τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως, απομακρύνθηκε ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, Κώστας Μάντζαρης, στον οποίο χρεώνονται ευθύνες για φαινόμενα bullying με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώθηκαν στα Γιάννενα, αφού εξέταζαν το ενδεχόμενο ο νεαρός να μην είχε φύγει ποτέ από το νομό.

Ο επίλογος στην εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη σηματοδοτήθηκε από μία τραγική εξέλιξη, όταν την Κυριακή το πρωί και ώρα 7.40, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από ζευγάρι κατοίκων των Ιωαννίνων που ενημέρωσε ότι έχει βρει πτώμα σε αγροτική περιοχή κοντά στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου σπούδαζε ο νεαρός Βαγγέλης. Πρώτος αναγνώρισε το πτώμα ο θείος του νεαρού.

Δημοφιλή