Δραματικός επίλογος στην υπόθεση ΓιακουμάκηΤα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοχειρία-Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου

Ανείπωτη τραγωδία στο θρίλερ εξαφάνισης - Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοχειρία - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου

Τη χειρότερη κατάληξη είχε η υπόθεση η οποία συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Δραματικός ήταν τελικά ο επίλογος για την υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το πόρισμα του ιατροδικαστή τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει φως στην αιτία θανάτου και απάντηση στο ερώτημα: εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία.

Λίγο πριν τις οκτώ το πρωί της Κυριακής ένα ζευγάρι εντόπισε τη σορό του άτυχου φοιτητή μία ανάσα 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε και 500 μέτρα από τη λίμνη Παμβώτιδα.

Η ελπίδα εναλλάσσονταν με το φόβο για τους συγγενείς του Βαγγέλη οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο εντοπισμού του στη βαλτώδη περιοχή της λίμνης Ιωαννίνων. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», τόνισε η οικογένεια η οποία πίστευε ότι παιδί μπορεί να είναι στη ζωή.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, όπου εντοπίσθηκε η σορός και επί πέντε ώρες μαζί με αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και παρουσία εισαγγελέα διενήργησε αυτοψία στον χώρο.

Τη σορό του 20χρονου αναγνώρισε ο θείος του.

Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί την νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.

Η νεκροψία-νεκροτομή η οποία διενεργείται στην ιατροδικαστική κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για τα αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει κάποιο φως στις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη. Ειδικότερα, το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να δώσει φως στην αιτία θανάτου και απάντηση στο ερώτημα εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία.

Κλειδί στην υπόθεση η οποία έλαβε τη δραματική ανατροπή ''αυτοκτονία ή έγκλημα'' είναι ένα μαχαίρι το οποίο βρέθηκε σχεδόν δίπλα του. «Έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές» δήλωσε συγκλονισμένος ο Γιώργος Βιβιαδάκης, θείος του Βαγγέλη.

Αξιόπιστες πηγές της HuffPost Greece αναφέρουν ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοχειρία αφού στο δεξί χέρι του φοιτητή έχει διαπιστωθεί τραύμα.

«Έχει κόψιμο στο δεξί του καρπό. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Βαγγέλης ήταν - σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του - αριστερόχειρας μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο το άτυχο παιδί να έκοψε τις φλέβες του. Δεν έχει αποκλειστεί ωστόσο κανένα σενάριο», λέει στη HuffPost Greece ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα αξιωματικοί της ΕΛΑΣ παραμένουν επιφυλακτικοί με το πόρισμα το οποίο θα εκδοθεί τη Δευτέρα να αναμένεται να απαντήσει για τα αίτια της τραγωδίας στα Γιάννενα.

Ένα από τα καίρια ερωτήματα είναι γιατί οι αρχές δεν είχαν βρει 37 ημέρες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη – τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου- τη σορό του.

Καταπέλτης ήταν το πόρισμα της έρευνας που έχει διενεργήσει του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα». Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φαίνεται ότι ζούσε ένα μαρτύριο με άγριο bullying, εξευτελισμό και τρόμο σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.

«Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια που αναφέρονται στο πόρισμα είναι τόσα πολλά που απορούμε πως ο Βαγγέλης άντεχε τόσο καιρό στη Σχολή αυτή», είχε αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην τοπική κοινωνία του Αρμενών Ρεθύμνου επικρατεί θρήνος. Στο χωριό, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο. «Περιμένουμε τα επίσημα πορίσματα και το τι θα αναφέρει και ο ιατροδικαστής, που από την πλευρά της έχει ορίσει η ίδια η οικογένεια», ανέφερε πρώτος ξάδερφος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης , ο οποίος τονίζει ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή.

«Εδώ και ενάμιση μήνα παρακολουθούσαμε όλοι με αγωνία την υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σήμερα εκφράζουμε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του νεαρού καθώς και στους οικείους του.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση είναι περιττό να τονίσουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη.

Τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος είναι μία μορφή κοινωνικού φασισμού και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά από κανένα και σε κανένα επίπεδο. Παγιωμένες πρακτικές υποβάθμισης τέτοιων φαινομένων και στρουθοκαμηλισμού είναι συνυπεύθυνες για το γεγονός ότι αυτού του τύπου η βία συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία.

Ευθύνη της κοινωνίας είναι να απομονώσει τέτοιες πρακτικές. Η Πολιτεία θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

222Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Δημοφιλή