ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/03/2015 13:56 EET | Updated 16/03/2015 13:57 EET

«Εσείς κάνατε σύνθημα το δεν πληρώνω» λέει ο Καραγκούνης για το μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα του 2014

Eurokinissi

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για το μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα του 2014, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τελικά «έπεσε» στα 503 εκατομμύρια ευρώ.

«Θέλει πολύ θράσος για ένα κόμμα που έκανε "σημαία»" του, στην αντιπολίτευση, το σύνθημα "δεν πληρώνω", να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για… "άδεια ταμεία''», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

«Η αλήθεια είναι (Δελτίο Δημοσίου Χρέους- Δεκεμβρίου), ότι την 31η Δεκεμβρίου του 2014, τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ήταν 2,574 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 400 εκατομμύρια πάνω από τα αντίστοιχα αποθέματα στο τέλος του 2013!»,υπογραμμίζει ο Κ. Καραγκούνης και προσθέτει: «Χώρια που, μέχρι το τέλος του χρόνου, είχαμε και ένα δις δαπάνες λιγότερο από το στόχο! Ενώ είχαν αποπληρωθεί περισσότερες οφειλές του Δημοσίου προς την κοινωνία…».

Επί ημερών της κυβέρνησης Α. Σαμαρά δεν υπήρχαν ούτε αβεβαιότητα, ούτε άδεια ταμεία, ούτε η παραμικρή αγωνία για το αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξες, αναφέρει και υπενθυμίζει:«Άλλωστε, για τη χρήση του 2013, οι στόχοι είχαν υπερκαλυφθεί και δόθηκε και «κοινωνικό μέρισμα» μισού δις ευρώ. Τώρα, χάνουν τους στόχους, έστω και μειωμένους, πιέζονται για νέα μέτρα και δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν.Κι ύστερα λένε ότι κάνουν ''διαπραγμάτευση''!».