ΔΙΕΘΝΕΣ
16/03/2015 15:43 EET | Updated 16/03/2015 15:48 EET

Μεγιστάνας ομολόγησε (κατα λάθος) τους φόνους που είχε κάνει, σε ντοκιμαντέρ του HBO

ASSOCIATED PRESS
Robert Durst is escorted into the courtroom for a parole revocation hearing held by the Texas Board of Pardons and Paroles, Friday, Jan. 13, 2006, in Houston. The parole officer for the New York real estate heir acquitted of murdering his Galveston neighbor recommended the eccentric millionaire be housed in a prison facility for parole violators after he made unscheduled trips to Galveston and Houston that were against the terms of his release. (AP Photo/David J. Phillip)

«Τι διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους φυσικά»

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Ρόμπερτ Νταρστ. Δεν προέβη συνειδητά σε αυτήν την ομολογία. Απλά στο πλαίσιο των γυρισμάτων του ντοκιμαντερ που έκανε γι' αυτόν το HBO, πήγε στην τουαλέτα φορώντας ακόμα το μικρόφωνο και άρχισε να ... μονολογεί.

Η αφηρημάδα του αυτή, του κόστισε και την ελευθερία του. Γιατί μέχρι τότε, υποστήριζε ότι ήταν αθώος.

Η ειρωνία είναι πως το ντοκιμαντέρ ονομάζεται "the Jinx", δηλαδή ο γρουσούζης.

Ο μεγιστάνας του real estate, Ρόμπερτ Νταρστ, είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για τρεις φόνους, αλλά πάντα υποστήριζε πως ήταν αθώος. Για το θάνατο της πρώην συζύγου του, Καθλίν Νταρστ, το 1982, για τον οποίο είχε ανακριθεί αλλά δεν του είχε ασκηθεί δίωξη, για το φόνο ενός ηλικιωμένου γείτονα του το 2001, για τον οποίο είχε αθωωθεί και για τη δολοφονία της Σούζαν Μπέρμαν, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στο σπίτι του, το 2000.

Ο Ρόμπερτ Νταρστ συμφώνησε σήμερα στην έκδοσή του από τη Νέα Ορλεάνη στο Λος Άντζελες, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για τη δολοφονία εκ προμελέτης της Σούζαν Μπέρμαν, του τρίτου δηλαδή θύματος.

Στο τελευταίο από τα έξι επεισόδια του ντοκιμαντέρ του HBO που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Νταρστ φαίνεται σαν να παραδέχεται τους φόνους. Καθώς όμως μονολογεί, δεν είναι όμως σαφές αν μιλά ειλικρινά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε για τις ανάγκες των γυρισμάτων, αρχικά απορρίπτει μια απόδειξη σε βάρος του και στη συνέχεια πηγαίνει στην τουαλέτα φορώντας ακόμη το μικρόφωνό του. Προφανώς, δεν γνώριζε ότι το μικρόφωνο ήταν ακόμη σε λειτουργία και τον κατέγραφε. Ακούγεται έτσι να ψιθυρίζει, μονολογώντας: "Τι στο διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά".