ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/03/2015 17:46 EET | Updated 16/03/2015 17:46 EET

Ξέσπασμα Διαμαντόπουλου για το βουλευτικό αυτοκίνητο. Το δικό μου είναι της δεκαετίας του 80, πώς θα κάνω περιοδείες;

Eurokinissi

Στην κριτική που δέχεται για την απόφασή του να λάβει βουλευτικό αυτοκίνητο, παρά τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες παραινέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν από το προνόμιο των βουλευτικών αυτοκινήτων, απάντησε ο βουλευτής Καστοριάς του κόμματος Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Με αφορμή ένα επικριτικό δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο της Καστοριάς, ο κ. Διαμαντόπουλος υπεραμύνθηκε της απόφασης του να λάβει βουλευτικό αυτοκίνητο με κείμενο του στο Facebook.

«Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στο νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει εκτός έδρας να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;» γράφει χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια εξηγεί πως το δικό του αυτοκίνητο είναι της δεκαετίας του 80.

«Αναλογιστήκατε άραγε για ποιο λόγο επέμεινε ένας άνθρωπος σαν εμένα, που τις χρυσές εποχές της ανάπτυξης και του υπερκαταναλωτισμού, όταν οι περισσότεροι της γενιάς μου επέλεγαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο Ι.Χ. σε εκατό δόσεις και έμπαιναν στην παγίδα του δανεισμού χωρίς αντίκρισμα, κυκλοφορούσα στην Αθήνα με τα ΜΜΜ και απέκτησα εντέλει στα 31 μου χρόνια ένα Ι.Χ. της δεκαετίας του 80´, 600 κ.ε. το οποίο διατηρώ ακόμη; Τι μπορεί να άλλαξε λοιπόν δραστικά τη ζωή μου έτσι ώστε να χρειάζομαι ένα σύγχρονο όχημα μεταφοράς; Προφανώς οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη θέση που ανέλαβα, για δεύτερη φορά με την ψήφο των συμπολιτών μου».

Ο βουλευτής Κατσοριάς του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα πυρά του εναντίον του προέδρου του κόμματός του και πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας πως: "δεν συμμετέχω σε αρχηγικό κόμμα, και επειδή ως αριστερός με ελευθεριακές-σοσιαλιστικές απόψεις προερχόμενος από το κίνημα, έχω βαθειά ριζωμένη την κουλτούρα της συλλογικότητας, δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός αλλά υλοποιώ συλλογικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται τέτοιες τις σέβομαι απόλυτα...".