Παραιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο Σακελλαρίδης. Επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, η Ελίνα Αγγελοπούλου

Παραιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο Σακελλαρίδης
Sooc

Την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων υπέβαλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με επιστολή του προς το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», η εκλογή του κ. Σακελλαρίδη στο Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως ο ορισμός του στη θέση του κυβερνητικού εκπρόσωπου καθιστούν αδύνατη την εκπλήρωση των καθηκόντων του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή του προς το δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Σακελλαρίδης επισημαίνει:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και εσάς προσωπικά, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία μας. Για μένα προσωπικά ήταν μια εμπειρία εξαιρετικά πλούσια σε γνώση. Είμαι στη διάθεση τη δική σας, των δημοτικών συμβούλων, των εργαζόμενων στο Δήμο της Αθήνας και φυσικά των πολιτών για οποιοδήποτε θέμα».

Επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» ορίζεται η δημοτική σύμβουλος Ελίνα Αγγελοπούλου.

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και ο Μηταφίδης

«Αντιμετωπίζω σύγκρουση καθηκόντων και συνειδησιακά προβλήματα. Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και συγχρόνως μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Αποτελεί θέση αρχής, προσωπική και της παράταξης μας κι έτσι πρέπει να ερμηνεύσετε την παραίτησή μου», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Μηταφίδης παραιτήθηκε σήμερα από επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" και τη θέση του κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών Νίκος Σαμανίδης.

"Η απουσία του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα είναι καταλυτική", ανέφερε ο πρόεδρος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ με θερμά λόγια για τον κ.Μηταφίδη μίλησαν τόσο ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, όσο και οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων.

Χρέη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη", θα εκτελεί για τα επόμενα δύο χρόνια η Ρία Καλφακάκου, ενώ στη συνέχεια θα αναλάβει ο Γιώργος Αβαρλής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή