Απεργία πείνας και η Αγγελική Σπυροπούλου

Απεργία πείνας και η Αγγελική Σπυροπούλου
Eurokinissi

Τη συμμετοχή της στην απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει τα έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ανακοίνωσε η Αγγελική Σπυροπούλου με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μέσα από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

«Από τις 2/3, λοιπόν, συμμετέχω κι εγώ στην απεργία πείνας, μαζί με τους συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – Πυρήνας Φυλακής, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και της κοπέλας του δεύτερου. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους», γράφει η Αγγελική.

Στη συνέχεια, επιτίθεται κατά των πρακτικών της Αντιτρομοκρατικής:

«Εδώ και δύο μήνες, μετά την αποκάλυψη του σχεδίου απόδρασης των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τη σύλληψή μου, όμως, και ύστερα, η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη, με τα σκυλιά της αντιτρομοκρατικής να ξεπερνούν κάθε όριο. Προφανώς, η συνεχής κι αμετανόητη δράση ορισμένων ανθρώπων, που πεισματικά αρνούνται να δεχτούν την εξουσία του δεσμοφύλακα που κάθε βράδυ τους κλειδώνει στο τσιμέντο, έχει εξοργίσει όλους εκείνους που δε μπορούν να καταλάβουν τί σημαίνει να ζει κανείς με περηφάνια και αξιοπρέπεια. Δεν αρκούνται καν σε όσους έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον τους, αλλά, πια, στο στόχαστρό τους μπαίνουν και άνθρωποι που, παρότι δεν έχουν καμία πολιτική σχέση μαζί μας, επέλεξαν να μην εγκαταλείψουν τους δικούς τους ανθρώπους, ούτε να γυρίσουν την πλάτη σε κυνηγημένους. Όσο βρώμικα και να παίζουν, όμως, δε μπορούν να μας λυγίσουν. Σε κάθε τους χτύπημα, θα απαντάμε επιθετικά και πάντα με ψηλά το κεφάλι. Η αδράνεια και η παθητικότητα δε συγκαταλέγονται στα χαρακτηριστικά μας».

Δημοφιλή