Καμμένος: Δεν θα βγούμε με τη θέλησή μας από την Ευρωζώνη. Βολές κατά Σουλτς και Γκάμπριελ

Καμμένος:Οι υποθέσεις δωροδοκίας και οι γερμανικές αποζημιώσεις πίσω από τις επιθέσεις Σουλτς και Γκάμπριελ
Greek Defense Minister Panos Kammenos talks to an AFP journalist at the European Union Headquarters in Brussels on February 4, 2015. Greek new Prime Minister Alexis Tsipras made Panos Kammenos defence minister in return for leading his nationalist Independent Greeks (ANEL) party into a coalition government with Syriza. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)
Greek Defense Minister Panos Kammenos talks to an AFP journalist at the European Union Headquarters in Brussels on February 4, 2015. Greek new Prime Minister Alexis Tsipras made Panos Kammenos defence minister in return for leading his nationalist Independent Greeks (ANEL) party into a coalition government with Syriza. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)
JOHN THYS via Getty Images

«Οικεία θελήσει δεν θα αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας «Στον Ενικό».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα υλοποιεί απόλυτα την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ εκείνοι που δεν την υλοποιούν είναι η ΕΚΤ και η γερμανική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει κανένα Μνημόνιο, ούτε υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο, θα πληρώσουμε ό,τι είναι να πληρώσουμε, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος στην συνέχεια επέκρινε τον κ. Ντράγκι για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες.

Επίσης είπε ότι εξαιτίας του γεγονότος πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι «μια πολιτική-γέφυρα», μη δεσμευτική για την χώρα με την έννοια που έχει μια συνθήκη, δεν πρόκειται να έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Καμμένος είπε ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος προασπίζουν και εφαρμόζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Απευθυνόμενος, στον προσκεκλημένο της εκπομπής κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, έθεσε το ερώτημα «πως γίνεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να υποστηρίζει ότι τα παράλια των Ιμίων είναι τουρκικά και να μην βγαίνει η ΝΔ, εξαιρουμένης της κ. Ε. Βόζεμπεργκ, να απαντήσει ότι τα παράλια των Ιμίων, εκεί που έπεσαν οι τρεις αξιωματικοί, είναι ελληνικά».

Ο κ. Καμμένος απέδωσε τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και τον Γερμανό αντιπρόεδρο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο γεγονός ότι υποθέσεις δωροδοκίας εκ μέρους γερμανικών εταιρειών οπλικών συστημάτων, έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και στο ότι η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών, σε υποδομές και στον ελληνικό λαό, που προκάλεσε η ναζιστική Κατοχή στην Ελλάδα καθώς και στην διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου.

Επεσήμανε ότι ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει την πρώτη φορά, για την οποία τον ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι ήταν πάντα ιδιαίτερα προσεκτικός απέναντι στον γερμανικό λαό με τον οποίο δεν υπάρχουν διαφορές.Τόνισε ότι είναι η γερμανική κυβέρνηση που θεωρεί ότι μπορεί να δίνει εντολές σαν να είναι η χώρα μας, χώρα υποτελών και όχι εταίρων.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι υποθέσεις της δωροδοκίας, Ελλήνων αξιωματούχων, από γερμανικές εταιρείες οπλικών συστημάτων βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παρέχει αμέσως οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί.

Ως δεύτερο βήμα στην όλη υπόθεση που αφορά τρεις γερμανικές εταιρείες θα είναι να ζητηθούν από την Γερμανία τα στοιχεία, ενώ επισήμανε ότι οι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν τις γερμανικές εταιρείες και προστατεύουν τα διάφορα πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ο κ. Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Πρόσθεσε ότι τίποτα δεν «θα μπει στο συρτάρι» από την πλευρά της Ελλάδας, στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ την Δευτέρα και χαρακτήρισε ως «ευχάριστη» την περίπτωση που η κ. Μέρκελ «αποφασίσει να βάλει στο πλάι τον κ. Σόιμπλε, που δεν χάρηκε με την συνάντηση της Δευτέρας, και τον κ. Σουλτς».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για «στενότητα στην ρευστότητα» δεν προκύπτουν από το ευρωπαϊκό Δίκαιο ή την πρακτική που ακολουθεί η ΕΚΤ και χαρακτήρισε την πολιτική της ως «εκβιαστική πολιτική κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Δημοφιλή