Ειδοποιητήρια από την εφορία προς υπενθύμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της δυνατότητας διαγραφής προσαυξήσεων

Ειδοποιητήρια προς υπενθύμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της δυνατότητας διαγραφής προσαυξήσεων
eurokinissi

Περί τα 1εκατ. ειδοποιητήρια αναμένεται να αποστείλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη αρχής γενομένης από την Πέμπτη, με στόχο να τους θυμίσει τις οφειλές τους αλλά πρωτίστως τη ρύθμιση «εξπρές» διαγραφής προσαυξήσεων που θα ισχύσει για πληρωμές φόρων έως τις 27 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική τροπολογία θα ψηφισθεί το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων από τη ΓΓΔΕ. Ειδικότερα, η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε ως προσθήκη στο νομοσχέδιο με τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πληρώσουν εφάπαξ ή μέρος των οφειλών τους έως τις 27 Μαρτίου ανάλογα με το ποσοστό κεφαλαίου που θα εξοφλούν θα διαγράφουν το ίδιο ποσοστό προσαυξήσεων.

Έτσι εάν ένας φορολογούμενος χρωστά 5.000 ευρώ στην Εφορία, οι οποίες επιβαρύνονται με επιπλέον 6.500 ευρώ προσαυξήσεων και προστίμων, πληρώνοντας έως τις 27 Μαρτίου 5.000 ευρώ στην τράπεζα θα ξεμπερδέψει με τη συνολική οφειλή των 11.500 ευρώ.

Πέραν από την ενημέρωση για την ευνοϊκή ρύθμιση τα ειδοποιητήρια θα υπενθυμίζουν και το δικαίωμα της φορολογικής διοίκησης να προχωρά σε κατασχέσεις χρημάτων ή απαιτήσεων τόσο στα χέρια των φορολογουμένων όσο και τρίτων.

Δημοφιλή