Ξορκίζουν την εσωστρέφεια στη ΝΔ

Ξορκίζουν την εσωστρέφεια στη ΝΔ
sooc

Αυτή τη φορά η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την Τετάρτη δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη θυελλώδη συνεδρίαση με τους πενήντα ομιλητές και το σκηνικό ρήξης προ δυο εβδομάδων, με τον Αντωνη Σαμαρα να βρίσκεται στο στόχαστρο αμφισβήτησης και να ρίχνει το γάντι στους δελφίνους προκαλώντας τους να θέσουν θέμα ηγεσιας.

Επιδίωξη των επιτελών της Συγγρου είναι η νέα συνεδρίαση να αποτελεσει ενα βήμα εξόδου - έστω και προσωρινής - απο την εσωστρέφεια, με τον πρόεδρο της ΝΔ να επιχειρεί με την ομιλία του να βάλει την πολιτική ατζέντα των ημερών, υπερασπιζόμενος το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τους χειρισμούς του διαδόχου του Αλέξη Τσιπρα.

Αυτή θα είναι η πρωτη πραξη της συνεδρίασης,μάγου στη συνέχεια τα μέλη της γαλάζιας ΚΟ θα κληθούν να συμπληρώσουν με την ψήφο τους το παζλ της νέας οργανωτικής δομής του κόμματος, εκλέγοντας τα τέσσερα αιρετά μέλη του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου που έχει ηδη ανακοινωθεί απο τον πρόεδρο του κόμματος.

Στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, που θα έχει κεντρικό ρόλο στην χάραξη της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της ΝΔ, θα συμμετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ένας σύμβουλος του κ. Σαμαρά και τα τέσσερα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος που θα εκλεγούν απο την κάλπη που θα στηθεί αύριο, Τετάρτη.

Υποψηφιότητα για μια απο τις τέσσερις κενές θέσεις αναμένεται να θέσουν ο Μάκης Βορίδης, ο Βασίλης Κικίλιας και η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη στάση που θα τηρήσουν στελέχη που βρέθηκαν απέναντι στην ηγεσία όπως ο Νίκος Δένδιας, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και αν θα επιδιώξουν να αναμετρηθούν στην κάλπη.

Δημοφιλή