Ποτάμι: «Προσχώρησε στους ΑΝ.ΕΛ η Πρόεδρος της Βουλής;». Αντίδραση της αντιπολίτευσης για την επιτροπή για το χρέος

Ποτάμι: «Προσχώρησε στους ΑΝ.ΕΛ η Πρόεδρος της Βουλής;»
Menelaos Myrillas / SOOC

ΝΔ

Η ΝΔ την κατηγορεί ότι παραβιάζει συστηματικά κάθε έννοια διαλόγου και διακομματικής συνεννόησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για το εθνικό κοινοβούλιο». «Οι σημερινές της εξαγγελίες για την σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους μας κάνουν και αναρωτιόμαστε: ποιος δίνει την κατεύθυνση σ’ αυτή την κυβέρνηση; Ο κ. Τσίπρας ή η κυρία Κωνσταντοπούλου;» διερωτάται η ΝΔ.

Ποτάμι

«Προσχώρησε στους ΑΝ.ΕΛ η Πρόεδρος της Βουλής;» αναρωτιέται το Ποτάμι με ανακοίνωσή του επισημαίνοντας: «Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να υποκαταστήσει και τον Γιάνη Βαρουφάκη! Και στο νέο της ρόλο ως υπερυπουργός Οικονομικών, υιοθετεί την ατζέντα Καμμένου. Τη στιγμή, που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δε μιλούν για κούρεμα του χρέους, η Πρόεδρος της Βουλής συγκροτεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και εξακολουθεί να μιλάει για “επονείδιστο χρέος”. Προσχώρησε στους ΑΝ.ΕΛ η Πρόεδρος της Βουλής; Λειτουργεί ως αρχηγός κάποιας συνιστώσας, κόντρα στην κυβερνητική γραμμή ή πρόκειται για άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα από αυτές, που της αρέσουν;».

«Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει την ελληνική θέση», συμπληρώνει το Ποτάμι και καταλήγει: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το αφήσει η κυβέρνηση στα χέρια του κυρίου Καμμένου και της κυρίας Κωνσταντοπούλου».

ΚΚΕ

Η εξαγγελία, τονίσει το ΚΚΕ, εκτός από αυθαίρετη μονομερής ενέργεια της Προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε «καλό» και «κακό» και να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του. «Αντί η κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βουλής να παίζουν παιχνίδια αποπροσανατολισμού, οφείλουν να φέρουν άμεσα στην Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και εκεί ν’ αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ

«Μέσα στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της η χώρα απέκτησε ένα νέο, την κ. Πρόεδρο της Βουλής» τονίζει το ΠΑΣΟΚ. «Το νέο τηλεοπτικό προσωπικό show της κ. Προέδρου αφορούσε σήμερα την “επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους”. Με “πρέσβειρα” και ξένο σύμβουλο, αλλά ερήμην της Βουλής, χωρίς νομική βάση, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού και σε αντίθεση με την τωρινή πολιτική της κυβέρνησης, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν τα θέματα αυτά», συμπληρώνει και διερωτάται: «Ο κ. Τσίπρας και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί τι εκτρέφουν;».

ΔΗΜΑΡ

«Η ανακίνηση του ζητήματος του Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους από την Πρόεδρο της Βουλής, με τη σύσταση Επιτροπής, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους εταίρους- δανειστές είναι λαθεμένη και άκαιρη, όταν μάλιστα η κυβέρνηση μεταθέτει, τουλάχιστον σε εύθετο χρόνο, τη συζήτηση για το ελληνικό δημόσιο χρέος», επισημαίνει και η ΔΗΜΑΡ.

Δημοφιλή