Σακελλαρίδης: Ρευστότητα και ΕΚΤ στη συνάντηση με τη Μέρκελ και τη Σύνοδο Κορυφής

Σακελλαρίδης: Ρευστότητα και ΕΚΤ στη συνάντηση με τη Μέρκελ και τη Σύνοδο Κορυφής

Τα ζητήματα της ρευστότητας και της ΕΚΤ θα τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής και στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον ΑΝΤ1.

«Η κ. Μέρκελ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό, μετά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία. Αυτό το τηλεφώνημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι και η καγκελάριος, αλλά και ο κ. Τσίπρας, επιθυμούν να έχουν μία απευθείας επικοινωνία, χωρίς ενδιάμεσους διαύλους, έτσι ώστε να μπορέσει να βρεθεί μία λύση» υπογράμμισε ο κ. Σακκελαρίδης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί «σε μια συνάντηση ουσίας και όχι μια συνάντηση επικοινωνιακή».

Ο κ. Σακελλαρίδης έκανε λόγο για επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση της απόφασης της 20ής Φεβρουαρίου του Eurogroup, όπως αυτή προέβλεπε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα δημιουργούσαν ένα μεταβατικό στάδιο από την εποχή του μνημονίου σε μια νέα μεταμνημονιακή εποχή. Επίσης, διέψευσε δημοσίευμα του Spiegel περί περιορισμών στις τραπεζικές καταθέσεις.

«Από τη δική μας πλευρά, ως ελληνική κυβέρνηση, τα ζητήματα που θα βάλουμε και στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και στη συνάντηση στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ έχουν να κάνουν από τη μία πλευρά στην επιμονή μας για την υλοποίηση της απόφασης της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup, όπως αυτή προέβλεπε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ουσία θα δημιουργούσαν ένα μεταβατικό στάδιο από την εποχή του μνημονίου σε μία νέα μετα-μνημονιακή εποχή και, ταυτόχρονα, θα τεθούν και τα ζητήματα της ρευστότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού καταθέσεων στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε ότι σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή