ΔΙΕΘΝΕΣ
18/03/2015 05:52 EET | Updated 18/03/2015 05:52 EET

ΗΠΑ: Θέλουμε η Ελλάδα να συνάψει μια «καλή συμφωνία με τους θεσμούς»

US Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Victoria Nuland gestures as she speaks during her press conference in Tbilisi on February 17, 2015. AFP PHOTO / VANO SHLAMOV        (Photo credit should read VANO SHLAMOV/AFP/Getty Images)
VANO SHLAMOV via Getty Images
US Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Victoria Nuland gestures as she speaks during her press conference in Tbilisi on February 17, 2015. AFP PHOTO / VANO SHLAMOV (Photo credit should read VANO SHLAMOV/AFP/Getty Images)

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να βγει η Ελλάδα από την κρίση ισχυρότερη και σταθερότερη» υπογράμμισε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, κατά τις συναντήσεις που είχε χθες στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ επιθυμούν να δουν στην Ελλάδα ευημερία και ανάπτυξη», καθώς και «να καταφέρει η χώρα να συνάψει μια καλή συμφωνία με τους θεσμούς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία, η Βικτόρια Νούλαντ συζήτησε σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων και χαρακτήρισε τις συζητήσεις με τους Έλληνες αξιωματούχους «πολύ καλές».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αμερικανίδας αξιωματούχου «συζητήθηκαν αμυντικά θέματα και θέματα ασφαλείας, η Ουκρανία, ο συνασπισμός εναντίον του ισλαμικού κράτους (ISIL) και ενεργειακά». Ως προς την κρίση στην Ουκρανία, η Αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ είπε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας των αυξανόμενων επιθέσεων στην ανατολική Ουκρανία και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένες για την αλληλεγγύη μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς και για το ότι η Ελλάδα έπαιξε θετικό ρόλο στην οικοδόμηση συναίνεσης».

Μετά την αναχώρησή της από την Ελλάδα, η Βικτόρια Νούλαντ θα επισκεφθεί τη Λουμπλιάνα (Σλοβενία) και τη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους με τους οποίους θα συζητήσει διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, σημειώνει η ανακοίνωση. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει επαφές με την ηγεσία του ΝΑΤΟ και αξιωματούχους της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συζητήσουν διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις. Θα συμμετάσχει επίσης στο ετήσιο Φόρουμ των Βρυξελλών του Γερμανικού Ινστιτούτου Μάρσαλ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Sponsored Post