Δραγασάκης: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Πρέπει να βρεθεί λύση με τους εταίρους

Δραγασάκης: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Πρέπει να βρεθεί λύση με τους εταίρους
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης (φωτογραφία αρχείου)
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης (φωτογραφία αρχείου)
ARIS MESSINIS via Getty Images

«Πρόβλημα ρευστότητας υπάρχει, έχουμε υποχρεώσεις που για να καλυφθούν θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία με τους εταίρους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στον Alpha.

«Από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχουμε πάρει δόση και πληρώνουμε και εμείς και η προηγούμενη κυβέρνηση όλες τις υποχρεώσεις στους εταίρους. Έχουμε μια οικονομία που παίρνει χρήματα για να πληρώνει δάνεια και αυτό δημιουργεί ασφυξία» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για ύπαρξη διλήμματος στην Ευρώπη μεταξύ του παλιού και του καινούριοι, μεταξύ της συνέχισης της «υποταγής» και ανεξέλεγκτων ρήξεων, «ή αν θα πάμε σε κάτι άλλο, κάτι θετικό, μια διαμόρφωση ενός νέου τρόπου λειτουργίας».

Όσον αφορά στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, δήλωσε ότι τους σέβεται, αλλά δεν δέχεται ότι είναι καλύτεροι από τους κ.κ. Βαρουφάκη και Τσακαλώτο. Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο των 100 δόσεων ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως συζητήθηκε και στο Euroworking Group: «Λάβαμε γενικά σχόλια και όχι προτάσεις. Από τη μία δεν μας δίνουν τα χρήματα, από την άλλη δεν μας αφήνουν να νομοθετήσουμε για να μαζέψουμε χρήματα.»

Τόνισε πως μονομερής ενέργεια είναι το γεγονός πως η ΕΚΤ δεν ανταποκρίθηκε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Όσο για την αξιολόγηση την οποία επανέφερε στο τραπέζι η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας μας αφήσουν να προχωρήσουμε σε νόμους και να τους αξιολογήσουν. Δεν αφήνουν την κυβέρνηση να κυβερνήσει». Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά στα σενάρια περί Grexit, δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι επιλογή ούτε της κυβέρνησης ούτε δική του. «Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το θέμα δεν μας απασχολεί» υπογράμμισε. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι στόχος κάποιων είναι να μην κάνει η κυβέρνηση τη δουλειά της.

Ερωτηθείς για όσα γράφονται για τον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι η μετάβαση από την ακαδημαϊκή καριέρα στην πολιτική έχει κάποιες δυσκολίες, ωστόσο υπογράμμισε ότι έχει βοηθήσει πολύ την Ελλάδα. «Τον χτυπούν για να αποδομήσουν την κυβέρνηση» δήλωσε.

Δημοφιλή