ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/03/2015 11:59 EET | Updated 20/03/2015 17:11 EET

«Βέλη» Δένδια- Μητσoτάκη προς την κυβέρνηση με φόντο τους βανδαλισμούς στη Νομική

eurokinissi

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της κατάληψης της Νομικής από αντιεξουσιαστές και τις καταστροφές που προκλήθηκαν ασκούν με επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η εμπέδωση του σεβασμού προς τη δημόσια περιουσία έναντι κάθε απόπειρας προσβολής τους συνιστά στοιχειώδη υποχρέωση κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Ειδικά σε μια περίοδο δημοσιονομικής στενότητας, ούτε το δημόσιο ταμείο αντέχει, ούτε οι φορολογούμενοι ανέχονται την απάθεια του Κράτους σε φαινόμενα συστηματικών καταστροφών και βανδαλισμών σε δημόσια κτίρια, η αποκατάσταση των οποίων θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση τους ίδιους» επισημαίνει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμό για ποιο λόγο η κυβέρνηση «επέλεξε την απάθεια αντί της πρόληψης".

Ο κ. Δένδιας ρωτά αν θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στο ΑΠΘ που επίσης τελεί υπό κατάληψη, ενώ ζητά να μάθει αν έχει γίνει υπολογισμός των ζημιών καθώς και το με ποια κονδύλια θα καλυφθεί η αποκατάστασή τους.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται τόσο στις καταστροφές στη Νομική όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

"Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει επιλέξει να κρατάει η Ελληνική Αστυνομία παθητική στάση, την ίδια στιγμή που καταστρέφονται περιουσίες πολιτών, βεβηλώνονται εκκλησίες και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πέφτουν στα χέρια αντιεξουσιαστών, οι οποίοι στο τέλος αποχωρούν χωρίς να συλληφθούν» επισημαίνει στην επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, στην οποία παραθέτει «έντεκα κρίσιμα ερωτήματα", προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.

Μεταξύ άλλων, ρωτά ο κ. Μητσοτάκης τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, αν δόθηκε εντολή να μη συλληφθούν οι καταληψίες κατά την αποχώρησή τους και αν έχουν κοστολογηθεί οι ζημιές, ενώ ειρωνικά αναρωτιέται "αν το υπουργείο ήταν ταγμένο στην προστασία των καταληψιών και των βανδάλων, τι διαφορετικό θα έπραττε".

Sponsored Post