Η σκηνή της «Εθνικής Ελλάδος» που «κόπηκε» ως ακατάλληλη και η απάντηση Καπουτζίδη περί ηθικής

Η σκηνή της «Εθνικής Ελλάδος» που «κόπηκε» ως ακατάλληλη και η απάντηση Καπουτζίδη περί ηθικής
eurokinissi

Συνεχίζει να διχάζει και να προκαλεί συζητήσεις η σκηνή που «έκοψε» το Mega Κύπρου από την τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη “Εθνική Ελλάδος”.

Πρόκειται για τη σκηνή κατά την οποία ο πρωταγωνιστής και προπονητής του «κέρλινγκ», Χρήστος Μελίτης – τον οποίο υποδύεται ο κ.Καπουτζίδης, επιστρέφει στο σπίτι του και στην εξώπορτα άγνωστοι έχουν ζωγραφίσει ένα ανδρικό μόριο και μια λέξη, υβριστική για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του χαρακτήρα. Σημειώνεται πως στη σειρά ο Χρήστος Μελίτης συζεί με το σύντροφο του.

«Είμαι άνθρωπος που έχω ηθικές αρχές, έχω αγάπη μέσα μου. Ό,τι γράφω, ακόμα και να είναι σκληρό, δεν το γράφω για να προσβάλω κάποιον. Θα ήθελα, λοιπόν, να με εμπιστευθεί το κυπριακό κοινό και να ακούσει την ιστορία μου. Ολόκληρη», σχολίασε στο Down Town Κύπρου.

Από την πλευρά της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως εφαρμόζει κατά γράμμα τη νομοθεσία και τις σχετικές κοινοτικές Οδηγίες. Επίσης, απορρίπτει τις κατηγορίες περί λογοκρισίας και «δείχνει» ως υπεύθυνο τον τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση. «Η Αρχή σε καμία περίπτωση δεν ασκεί λογοκρισία και δεν παρεμβαίνει προληπτικά στο έργο και στις αποφάσεις των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, όπως δεν παρενέβη και ούτε είχε οποιανδήποτε ανάμειξη στην απόφαση του τηλεοπτικού οργανισμού MEGA για αφαίρεση της υπό συζήτηση σκηνής… Ως εκ τούτου, όταν ένα πρόγραμμα περιλαμβάνει σκηνή ή σκηνές ακατάλληλες για ανήλικους, οι τηλεοπτικοί οργανισμοί έχουν την επιλογή να κρίνουν και να αποφασίσουν κατά πόσο θα το μεταδώσουν εντός οικογενειακής ζώνης, εφόσον έχουν προβεί στις αναγκαίες ρυθμίσεις, ή εκτός οικογενειακής ζώνης, χωρίς οποιεσδήποτε τροποποιήσεις».

Δημοφιλή