Τιτανικός: 11 λάθη για μια ταινία με 11 Όσκαρ

Τιτανικός: 11 λάθη για μια ταινία με 11 Όσκαρ

Σαν σήμερα,23 Μαρτίου, πριν από 17 χρόνια, ο James Cameron θα ανέβαινε σε λίγες ώρες στην σκηνή του Shrine Auditorium στο Los Angeles για να παραλάβει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για τον «Τιτανικό». Και αυτό ήταν μόνο ένα από τα συνολικά 11 χρυσά αγαλματίδια με τα οποία θα γυρνούσε εκείνο το βράδυ σπίτι του ο φιλόδοξος σκηνοθέτης.

Πιο αναλυτικά, στην απονομή βραβείων Όσκαρ της 23ης Μαρτίου 1998, ο Τιτανικός κέρδισε τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Ήχου, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερων Ηχητικών Εφέ, Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερου Τραγουδιού. Είχε συνολικά προταθεί για 14 Όσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ υποψηφιοτήτων του «All About Eve» του 1950, ενώ με τις 11 νίκες του ισοφάρισε και το ρεκόρ του «Ben Hur» του 1959, που είχε σαρώσει εξίσου στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Κάνοντας την μεγάλη του έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1997, ο Τιτανικός έγινε το απόλυτο blockbuster της εποχής, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του στο box office και για τους επόμενους έξι μήνες, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ταινία στην ιστορία με κέρδη που ξεπέρασαν το $1δις. Παγκοσμίως. Μια πρωτιά που κράτησε μέχρι και το 2010, όταν το «Avatar», πάλι του Cameron, έσπασε το ρεκόρ αφήνοντάς τον στην διόλου ευκαταφρόνητη δεύτερη θέση στην λίστα των ταινιών με κέρδη πάνω από $2δις.

Παρόλα αυτά, το επικών διαστάσεων εγχείρημα του James Cameron -του οποίου το κόστος παραγωγής ξεπέρασε το κόστος κατασκευής του ίδιου του ιστορικού πλοίου- μόνο τέλειο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όχι από αισθητικής άποψης, ούτως ή άλλως αυτό είναι κάτι υποκειμενικό, αλλά από τεχνικής. Για την ακρίβεια, ο «Τιτανικός» περιέχει ούτε λίγο ούτε πολύ 270 λάθη ως ταινία, κυρίως ως προς την λογική συνέχειας των σκηνών του.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή επέτειο της μεγάλης του νίκης, διαλέξαμε 11 αρκετά σημαντικά λάθη της ταινίας, ένα για κάθε Όσκαρ που κέρδισε το 1998, όπως τα συγκέντρωσε το MovieMistakes.com. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα την ξαναδούμε με τον ίδιο ενθουσιασμό αύριο. Όλα κι όλα, κάποια πράγματα είναι σταθερές αξίες σε αυτή τη ζωή.

1.

Το κενό μεταξύ από τα κάγκελα μικραίνει και μεγαλώνει!

2.

Η ελιά της Κέιτ Γουίνσλετ αλλάζει πλευρές

3.

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το χτένισμα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο

4.

Το γυαλί επανεμφανίζεται

5.

Λεονάρντο που είναι οι τιράντες σου;

6.

Η Κέιτ Γουίνσλετ τον χτυπά με τσεκούρι

7.

Η κάμερα αντικατοπτρίζεται στο τζάμι

8.

Το πλοίο γέρνει, αλλά η βάρκα παραμένει στην ίδια θέση

9.

Το σωσίβιο επανεμφανίζεται

10.

Σταθερά αντικείμενα εξαφανίζονται από το κατάστρωμα

11.

Τα καλώδια που τραβάνε τους ηθοποιούς είναι ορατά

Δημοφιλή