Έχασε 123 κιλά και τώρα μας δείχνει το γυμνό του σώμα

Έχασε 123 κιλά και τώρα μας δείχνει το γυμνό του σώμα

Σε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο που πόσταρε ο 22χρονος Ματ Ντιάζ από το Μπρούκλιν αποκάλυψε για πρώτη φορά σε όλον τον κόσμο το γυμνό του σώμα.

«Έχασα 123 κιλά μέσα σε 6 χρόνια», αναφέρει ο Ματ στο βίντεο. «Όταν ήμουν 16 χρονών, τα περισσότερα κιλά που είχα φτάσει ήταν τα 225 κιλά. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζουμε θετικά το σώμα μας, αλλά δεν έχω δείξει ποτέ ξανά πώς φαίνεται το σώμα μου με όλο αυτό το επιπλέον δέρμα. Δεν το έχω ξανακάνει και η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι».

Ο Ματ Ντίαζ έχασε βάρος έπειτα από εγχείρηση γαστρικού δακτυλίου και ακολουθώντας σωστή διατροφή και άσκηση, αλλά όπως εξήγησε ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να «ξεφορτωθεί» το επιπλέον δέρμα από το σώμα του και είναι κάτι με το οποίο παλεύει ακόμα.

Ο Ντίαζ, που κατέγραψε όλη την προσπάθεια απώλειας βάρους που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι αποφάσισε να κάνει αυτό το βίντεο γιατί ήθελε να είναι ειλικρινής με το ταξίδι τους και να ενθαρρύνει και άλλους να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας, ακόμα κι αν δεν μας αρέσουν τα πάντα πάνω του. Παρ' ολ' αυτά, ενώ γράφω και μιλάω γι' αυτό, δεν έχω ξαναδείξει το σώμα μου σε κανέναν, οπότε ένιωθα σαν να μην ήμουν ειλικρινής στον εαυτό μου και στους άλλους. Δεν μπορούσα να λέω σε όλους ότι πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους και να ντρεπόμουν για το επιπλέον δέρμα που καλύπτει το σώμα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η δημιουργία του βίντεο δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ματ Ντίαζ.

«Φοβάμαι πάρα πολύ ότι όλοι θα νομίζουν ότι είμαι άσχημος και ότι θα με αντιμετωπίζουν αρνητικά και επικριτικά», είπε χαρακτηριστικά.

Παρότι υπήρξαν μερικά αρνητικά σχόλια, οι περισσότεροι αντιμετώπισαν πολύ θετικά το βίντεο του Ντίαζ, ο οποίος κατάφερε να μαζέψει πάνω από 47.000 δολάρια προκειμένου να κάνει εγχείριση για να αφαιρέσει το περιττό δέρμα από το σώμα του και η οποία πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του.