ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/03/2015 06:20 EET | Updated 24/03/2015 07:52 EET

Σουλτς: Η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της εντός μίας εβδομάδας

WANG ZHAO via Getty Images
European Parliament President Martin Schulz answers questions at a press conference in Beijing on March 17, 2015. Schulz is on a visit to China from March 16 to 18. AFP PHOTO / WANG ZHAO (Photo credit should read WANG ZHAO/AFP/Getty Images)

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ότι περιμένει πως η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της στην ευρωζώνη εντός μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας.

"Πιστεύω ότι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης", λέει ο Σουλτς προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η Ελλάδα "δεν θα έχει πάνω από τρεις μήνες" για να παρουσιάσει ένα "αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό" σχέδιο.

Αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Μάρτιν Σουλτς εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της συνέντευξης για να στείλει ορισμένα μηνύματα στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

"Ο Βαρουφάκης είναι ίσως λαμπρός οικονομολόγος, αλλά είναι αναμφίβολα εμφανές ότι τού λείπει η πολιτική πείρα. Οταν εκφράζεται κανείς σε ένα διεθνές φόρουμ, οφείλει να σέβεται τις απόψεις των άλλων τηρώντας έστω στο ελάχιστο τους τύπους και μία διπλωματική αβρότητα. Δεν βρισκόμαστε πια στον 19ο αιώνα, είμαστε πιο ευέλικτοι, αλλά πρέπει να θυμάται κανείς ότι άλλο πράγμα είναι να εκφράζεις τις ιδέες σου... στην έδρα του κόμματός σου και άλλο όταν παρουσιάζεσαι στο Συμβούλιο των Υπουργών όπου εκπροσωπείς τη χώρα σου και όχι τις πεποιθήσεις σου" εξηγεί ο Μάρτιν Σουλτς.

Και καταλήγει: "Το καταπληκτικό είναι ότι έχει συμβούλους και ότι αυτοί τον κατηύθυναν τόσο λάθος".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)