ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/03/2015 07:32 EET | Updated 24/03/2015 07:32 EET

Ποτάμι: Ελπίζουμε ο Τσίπρας να πει τα ίδια και όταν βρεθεί μπροστά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

eurokinissi

«Άλλα μας έλεγαν δύο μήνες τώρα στην Αθήνα, άλλα ακούσαμε χθες το βράδυ στο Βερολίνο. Ας είναι. Η στροφή στο ρεαλισμό είναι πάντα καλοδεχούμενη. Είναι θετικό ότι ο κ.Τσίπρας αποκήρυξε την ακραία ρητορική της κυβέρνησής του, που τόσο καιρό προπαγανδίζει την ρήξη με τη Γερμανία και φάνηκε διατεθειμένος να εγκαινιάσει μια νέα σχέση με τους εταίρους υποσχόμενος μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, σχολιάζοντας τη συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ.

Ό ίδιος ξεκαθάρησε ότι «δε μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι όλα αυτά, που είπε ο κ.Τσίπρας στο Βερολίνο, όταν τα λένε κάποιοι άλλοι στην Αθήνα χαρακτηρίζονται προδότες και γερμανοτσολιάδες από τις κομματικές ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεταίρους τους των ΑΝΕΛ»

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, «ο Πρωθυπουργός έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι οι ''επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο δεν είναι υλική διεκδίκηση αλλά ένα ηθικό θέμα'', σπεύδοντας μάλιστα να ακυρώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης που μέχρι πρότινος απειλούσε ότι θα κατασχέσει- αν χρειαστεί- τα γερμανικά ιδρύματα στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού σημείωσε πως «ο κ.Τσίπρας είπε πως είναι λάθος να λέμε ότι για όλα τα δεινά, που μας έχουν βρει, φταίνε οι ξένοι και επανέλαβε μια φράση που συχνά επαναλαμβάνει το Ποτάμι: «Ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες ούτε οι Γερμανοί ευθύνονται για όλα τα δεινά της Ελλάδας». Δανειζόμενος δε ρητορικά σχήματα και από τον Αντώνη Σαμαρά επανέλαβε και αυτός ότι πρέπει «να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής» και «όχι να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια». Τέλος ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί «δεν ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των προγραμμάτων που είχε δεσμευτεί». Εγκάλεσε δηλαδή τους «προηγούμενους» γιατί δεν ολοκλήρωσαν την εφαρμογή του Μνημονίου»

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος βέβαια ότι ο κ.Τσίπρας θα συνεχίσει να λέει τα ίδια όταν επιστρέψει στην Ελλάδα και βρεθεί απέναντι στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει γαλουχηθεί με την αντιγερμανική ρητορική, τον εθνολαϊκισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας. Εμείς πάντως ελπίζουμε ότι ο κ.Τσίπρας βλέποντας τα αδιέξοδα της πολιτικής του, έχει όντως αλλάξει. Η σωτηρία της χώρας απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες, που κρατούν δέσμια την κοινωνία. Οι αντιμεταρρυθμιστικές ιδεοληψίες πρέπει να παραμεριστούν και να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Ο χρόνος - και είναι η πολλοστή φορά που το λέμε - μετράει αντίστροφα» καταλήγει ο ίδιος.